JKP “Drugi Oktobar” u okviru Dečije nedelje realizovao je projekat “Deca i zaštita životne sredine”

Grad Vršac u saradnji sa JKP “Drugi Oktobar” u okviru Dečije nedelje koja je u znaku Godine solidarnosti i saradnje, proglašena od Vlade Republike Srbije, sa programom u skladu sa uslovima nastalim usled pandemije virusa COVID -19, realizovao je projekat “Deca i zaštita životne sredine”, sa akcentom na potrebu da se kao društvo suočimo sa problemom sve veće ugroženosti životne sredine i aktivnije radimo na njenom očuvanju, a najmlađoj populaciji ukažemo na važnost zaštite životne sredine.

Kako bi se podigao i razvio nivo svesti dece o problemima zaštite životne sredine, juče je na trgu ispred Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu organizovana akcija sa učenicima nižih razreda osnovnih škola koji su sadili sadnice, a o kojima će nadalje brinuti i pratiti njihov rast, a samim tim ulepšati i urediti okolni prostor Grada Vršca i unaprediti kvalitet života.

„U današnjem vremenu, kroz način života koji vodimo, deca uglavnom odrastaju bez direktnog i realnog iskustva vezanog za prirodu. Učestvovanjem u sadnji i brizi o biljkama deca uče kako da se ophode prema svetu oko sebe, kako treba da se brinu o prirodi i da je čuvaju, razvijaju dobre osobine, odgovornost i kreativnost, a sve to naravno kroz fizičku aktivnost. U ovakvim organizovanim akcijama uz komunikaciju i saradnju razvijaju timski duh. Grad će uvek podržavati ovakve lepe akcije i truditi se da ih bude što više jer edukacija kroz prirodu budi i razvija svest o zaštiti životne sredine i na taj način stvaramo dobru budućnost za sve nas”, izjavio je član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Slobodan Jovanov.

 

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook