VAK 1926: Na Vršačkim planinama pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

Vršački atletski klub 1926 obaveštava javnost da će se na Vršačkim planinama, 10. oktobra od 9.45h, održati Pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju, Vršac 2020. Srpski atletski savez (SAS) za tehničkog organizatora Prvenstva odredio je Vršački atletski klub 1926.

Podršku Vršačkom atletskom klubu pružaju Gradska uprava, Sportski savez Vršca, Crveni krst Vršac, Vila Breg i Turistička organizacija, kao i brojni sponzori.

Start i cilj će se nalaziti na platou ispred objekata „Kod Slaviše“, gde će se nalaziti i svlačionice, prijavni centar, anti doping kontrola, bina sa koje će se voditi program, kao i parking koji će biti obeležen znakovima. Staza je kružnog oblika i kreće se južnom stazom do Info centra ispod Vršačke kule, zatim severnom stranom staze zdravlja do startno ciljne zone. Staza je dužine oko 2080 metara.

Srpski atletski savez odredio je 8 kategorija i to:

  • Stariji pioniri i pionirke (2005/06) trče jedan krug,
  • Mlađi juniori i juniorke (2003/04) trče dva kruga,
  • Stariji juniori i juniorke (2001/02) trče tri kruga i
  • Seniori i seniorke (2000 godište i stariji) trče četiri/pet kruga,
  • Takođe će se održati i revijalne trke u kategoriji mlađih pionira i pionirki i veterana i
    rekreativaca.

Tehnički delegat Pojedinačnog prvenstva Srbije u planinskom trčanju, Vršac 2020, biće Goran Čegar, a sudijski delegat Zoran Maksimović, koje je odredio SAS. Za VAK 1926 ovo će biti najzahtevnija organizacija do sada, te je angažovano 30 volontera koji će brinuti o bezbednosti takmičara na stazi, 20 volontera koji će brtinuti o prijavama takmičara, vođenju programa, ozvučenju… 10 volontera koji će pripremati okrepu za takmičare, 3 ekipe volontera Crvenog krsta, ekipa Hitne medicinske pomoći, 5 pripadnika privatnog obezbeđenja, 10 fotografa i 10 članova organizacionog odbora. VAK 1926, iako je svestan svojih obaveza i odgovornosti, srećan je što nam je pružena prilika da na najbolji način predstavimo svoj klub, Vršački breg i Grad Vršac. Pošto očekujemo dolazak takmičara iz svih krajeva Republike Srbije, ovom prilikom pozivamo i sve medijske kuće da isprate ovaj događaj, kao i građane Vršca da bodrenjem podrže najbolje Srpske atletičare u planinskom trčanju, saopštio je predsednik VAk 1926 Nenad Habibović.

 

x

Takođe pogledajte

NAKON TRI GODINE ĆUTANJA: Stefan Mihajlovski u emisiji pomenuo važan papir i šokirao publiku!

Pisac i diplomirani komunikolog Stefan Mihajlovski nakon tri godine gostovao je u svojoj matičnoj kući, ...

Facebook