IVANA RANIMIROV: Ustanove kulture počele sa radom, uz poštovanje mera

Ivana Ranimirov, članica Gradskog veća resorno zadužena za kulturu, na konferenciji za medije održanoj danas u Gradskoj kući u Vršcu, predstavila je građanima Vršca aktivnosti kulturnih ustanova našeg grada posle popuštanja mera uvedenih radi sprečavanja širenja infekcije virusom KOVID-19.

Ona je navela da su ustanove kulture u Gradu Vršcu počele sa radom, kao i da se tokom izvođenja programa poštuju sve propisane mere zaštite, a koje se odnose na obavezno nošenje maski i distancu, a na otvorenom na najviše 30 ljudi u jednom momentu.

Gradska biblioteka organizuje promocije knjiga, muzej izložbe, a Narodno pozorište Sterija počelo je sa izvođenjem predstava za decu na otvorenom dok će tokom ove nedelje biti izvedene i duo-drama „Zemljaci“ na Velikoj sceni NP Sterija i to će biti praksa da se uglavnom izvode mono-drame i duo-drame kako bi se zaštitilo zdravlje glumaca.

Sve predstave za koje se pokaže veće interesovanje publike biće reprizirane, a dokle god vreme bude poslužilo programi će se održavati na otvorenom.

Svi sadržaji i programi kulturnih ustanova mogu se odgledati i putem internet sajtova i fejsbuk stranica ustanova.

 

x

Takođe pogledajte

NAKON TRI GODINE ĆUTANJA: Stefan Mihajlovski u emisiji pomenuo važan papir i šokirao publiku!

Pisac i diplomirani komunikolog Stefan Mihajlovski nakon tri godine gostovao je u svojoj matičnoj kući, ...

Facebook