PRVI ODBORNIK OSOBA SA INVALIDITETOM U SKUPŠTINI GRADA VRŠCA

Medju odbornicima u skupštinskom sazivu grada Vršca po prvi put nalazi se i odbornik,osoba sa invaliditetom. Direktnim obraćanjem za skupštinskom govornicom nadaju se daljem razvoju grada u pravcu što pristupačnijem za sve koji u njemu živ.

Pored toga što je za poslednjih par godina Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad“ unapredio i stavio na raspolaganje svim osobama sa invaliditetom,počev od organizovanog prevoza za decu i odrasle, obezbedjivanje pomagala putem humanitarnih akcija,do sada ukupno 60,otvaranja prvog igrališta za decu sa invaliditetom, otvaranja Pokretne bibliote kao i brojne druge akcije i aktivnosti Dragan Vitorović prvi je odbornik ,osoba sa invaliditetom, u Skupštini grada Vršca.

Iako prisutni u brojnim komisijama, kao što je Komisija za pristupačnost,te time mogu da daju svoje sugestije kao što je postavljanje rampi i uklanjanje ivičnjaka, cilj im je da sve Institucije u gradu, kao i gradski bazen, učine pristupačnim svim osobama sa invaliditetom.

Do sada pomaci su značajni.

Tek kada srušimo sve barijere,i više ne koristimo izraz „osobe sa invaliditetom“ moćićemo da se smatramo društvom bez predrasuda.

Izvor Tvbanat

 

 

x

Takođe pogledajte

NAKON TRI GODINE ĆUTANJA: Stefan Mihajlovski u emisiji pomenuo važan papir i šokirao publiku!

Pisac i diplomirani komunikolog Stefan Mihajlovski nakon tri godine gostovao je u svojoj matičnoj kući, ...

Facebook