Nova Windows PREČICA NA TASTATURI, koju morate znati – olakšaće vam kopiranje svega i uštedeti vreme! (FOTO)

Rešen je problem kopiranih sadržaja u Windows 10 operativnom sistemu, najzad!

Ukoliko koristite Windows 10 sigurni smo da vas je Copy/Paste opcija iznervirala nebrojeno puta, jer taj Microsoft operativni sistem ne dozvoljava da u Clipboard-u zadržite više od poslednjeg kopiranog sadržaja.

Šta god da radite sigurni smo da vam je bio potreban dodatni Clipboard slot, do kojeg se dolazilo jedino putem dodatnih aplikacija i programa.

Konačno, u novijim BUILD Windows 10 verzijama dodata je unapređena Clipboard verzija, koja je u stanju da zadrži više teksta, HTML-ova, adresa, ali i slike veličine do jednog megabajta. Još jedna sjajna novost je mogućnost tzv. pinovanja, odnosno kačenja pojedinih stavki Clipboard-a na početni ekran Windows-a 10.

Verzija Windows 10 operativnog sistema 2004 i ranija (OS Build Info u Settings meniju, ako ne znate kako da proverite) donosi tzv. Clipboard panel, u kojem se nalaze sve pomenute stavke.

Clipboard panel se poziva novom prečicom na tastaturi – WINDOWS taster + V taster.

U tom prozoru, koji se otvara sa desne strane, nalazi se makar 25 poslednjih kopiranih stvari, koje možete pregledati kao bilo koju stranicu, skrolovanjem kroz sadržaj. Kad pronađete ono što ste kopirali ranije jednostavno kliknite na taj sadržaj i on će se dodati u aktivnom programu. Klikom na tri tačke na nekom od sadržaja moguće je označiti neke sadržaje, kako bi se istakli, izbrisati taj sadržaj ili isprazniti kompletnu Clipboard tablu i krenuti ispočetka sa 25 novih stavki.

U Settings meniju čak imate mogućnost da upravljate Clipboard podešavanjima. Ukucajte u pretragu Clipboard i bićete prebačeni u taj meni u kojem možete da uključite ili isključite ovu opciju, sinhronizujete Clipboard čak na više uređaja sa istim nalogom (Microsoft) ili da odatle obrišete stavke iz Clipboard panela.

Naravno, oduvek postoji opcija da se ovakve stvari dodaju i putem aplikacije ili programa, ali je svakako lakše da one budu već deo operativnog sistema, a kao što vidimo, ovakav Clipboard je zaista korisna i funkcionalna stvar.

Dakle, naučite novu prečicu – WINDOWS taster + V dugme!

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

OTAC SRPSKE DRAME, JEDAN OD NAJVEĆIH KOMEDIOGRAFA: Na današnji dan, pre 217. godina, rođen je čuveni Jovan Sterija Popović

NA današnji dan 1806. godine u Vršcu je rođen Jovan Sterija Popović, otac srpske drame ...

Facebook