JEZERO SPREMNO ZA NOVU KUPALIŠNU SEZONU

Radovi na uređenju Vršačkog jezera za predstojeću kupališnu sezonu koja počinje 1. jula, privode se kraju.

JKP “Drugi oktobar” ove godine dalo je sve od sebe da uredi vršačko jezero kako bi naši sugrađani, ali i posetioci Vršca tokom letnjih meseci mogli da uživaju u njegovim čarima.

Radovi Komunalnog preduzeća su se odnosili pre svega na obezbeđenju kvaliteta vode, uređenju zelenih površina oko samog jezera, kao i svih sadržaja koje posetioci koriste tokom sezone kupanja.

Da bi kvalitet vode bio na propisanom nivou, a svi kupači bezbedni, uklonjeni su trava i alge iz samog jezera, specijalnom mašinom. Izvršeno je detaljno čišćenje priobalja i njegova dezinfekcija. Nakon kompletne dezinfekcije vode, urađene su i prvi analize koje zadovoljavaju standarde kupanja u jezeru. Kontrola kvaliteta vode vršiće se na svakih 14 dana, a po potrebi i češće.

Osposobljeni su svi prateći sadržaji koje kupači koriste tokom letnje sezone: izvršena je popravka tuševa sa mineralnom vodom, uređen je mobilijar, klupe, kante za otpatke, popravljeni svi sadržaji na dečijem igralištu, izvršena je montaža kabina za presvlačenje, obezbeđeni su pokretni toaleti.

Tokom leta, sve dok traje sezona kupanja, do 1. septembra, JKP “Drugi oktobar” brine se o uređenju jezera (svakodnevno održavanje čistoće i kontrola kvaliteta vode o čemu će građani biti redovno obaveštavani).

Na ulazu u Gradsko jezero nalazi se tabla sa propisanim kućnim redom, te se građani mole da ga se pridržavaju (kupanje u propisanom delu jezera i tokom vremena rada spasilačke službe, zabrana pecanja, vožnje bicikla i motora, zabrana kupanja i šetnje kućnih ljubimaca).

 

x

Takođe pogledajte

NSZ: Prijava kandidata za program “Moja prva plata” počinje 8. oktobra

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je prijava poslodavaca za učešće u programu “Moja ...

Facebook