JOŠ NISTE DOBILI 100 EVRA? Evo od čega zavisi KADA ĆE novac leći na račun! Novost i za one koji ne mogu LIČNO da podignu

Za novčanu pomoć od 100 evra do juče ujutru prijavilo se 4,26 miliona građana, rečeno je iz Ministarstva finansija.

Redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun

Prema saznanjima, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji lak način da proverite da li vam je novac uplaćen.

 

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account

 

Više o tome klikom OVDE.

Ovlašćenje bez overe kod notara

Jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

– I tu smo pokazali koliko želimo da budemo fleksibilni i dovedemo taj proces do kraja u korist građana Srbije – podvučeno je iz ministarstva.

Isplata počela u ponedeljak

Juče je počela isplata upravo toj grupi građana koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs.

Iz ministarstva je rečeno da će svakog dana po 100 evra leći na račune pola miliona građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. juna završiti sve isplate.

– Prošle nedelje smo završili isplatu 100 evra za sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 1,9 miliona građana. Dakle, ukupno je skoro šest miliona sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 evra – istaknuto je iz ministarstva.

Dodaje se da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i da prijava za 100 evra traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije 7. juna.

– Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada veruje – rečeno je iz Ministarstva finansija.

Ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Izvor Kurir

 

x

Takođe pogledajte

ALEN DELKIĆ: Završen postupak komasacije za Uljmu, Izbište i Vlajkovac

Povodom okončanog postupka komasacije poljoprivrednog zemljišta za područje KO Vlajkovac, KO Uljma i KO Izbište ...

Facebook