IMPLEMENTACIJA STARIH ZANATA U SAVREMENO STVARALAŠTVO — Gradski Muzej Vršac (FOTO)

Juče je u Gradskom muzeju Vršac održana izložba pod nazivom „Implementacija starih zanata u savremeno stvaralaštvo“. Na izložbi su učestvovala brojna ženska udruženja iz opština sa teritorije celokupnog Južnog Banata. Prikazana su umeća i veštine oličenog u vezu, tkanju, štrikanju i heklanju.

S obzirom da je Vojvodina poznata po tome da ovde decenijama u slozi i ljubavi žive pripadnici čak 30 nacionalnosti, ova izložba je bila jedinstvena prilika da se to prijateljstvo još više produbi a i da se bolje upoznamo sa tradicijom različitih nacija.

„Udruženja žena su stvarno jedan veoma važan deo svakog društva i mi kao odgovorne lokalne samouprave moramo da obraćamo pažnju na to. Ovakav skup je, takođe, jedna prilika da se razmene različita iskustva u aktivnostima ovih udruženja, a sa druge strane, da međusobno spoznamo i različite kulture i različite običaje, a ko će to bolje da nam dočara i pokaže nego ove žene koje su najbolji čuvari tradicije i kulture i običaja na našim prostorima.

Mi kao lokalne samouprave i dalje moramo da budemo uz njih i da podržavamo njihov rad, da budemo prisutni na svim njihovim aktivnostima kako bi ih što bolje razumeli, a one će nas zauzvrat lepo predstavljati na različitim takmičenjima i predstavljati sve ono važno za naš kraj, odnosno ono što je karakteristično za kraj svakoga od nas“, navela je gradonačelnica grada Vršca Dragana Mitrović i ovom prilikom svim udruženjima poželela puno uspeha u daljem radu.
Ova izložba je jedna u nizu koje se planiraju u narednom periodu. Sledeća izložba ženskog stvaralaštva od tradicije do savremenih tokova, održaće se početkom aprila ove godine, u muzeju grada Pančeva i biće prva izložba takve vrste u Vojvodini.

x

Takođe pogledajte

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS U POSETI VRŠCU

Član predstavništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević posetio je Gradski odbor Vršac i razgovarao sa ...

Facebook