MINISTAR NEDIMOVIĆ U POSETI VELIKOM SREDIŠTU I IZBIŠTU (foto)

Ministar u Vladi Srbije zadužen za resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović i u ovoj godini nastavio je obilazak poljoprivrednih gazdinstava u naseljenim mestima Grada Vršca i to u Velikom Središtu i u Izbištu.

Ministar je, zajedno sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović, u Velikom Središtu posetio poljoprivredno domaćinstvo Zorana Hodria, koji se bavi organskom proizvodnjom, odnosno organskim stočarstvom.

Hodri poseduje oko 75 grla krupne stoke, pre svega mužne krave, za koje obezbeđuje hranu sa 45 hektara organskog ratarstva.

Organsko mleko mu je glavni proizvod. Poseti ministra Nedimovića prisustvovali su i brojni drugi poljoprivredni proizvođači iz Velikog Središta.

Ministar je potom u Izbištu posetio gazdinstvo Bogdana Pavlova, koji se zajedno sa sinom bavi ratarskom proizvodnjom i obrađuje oko 100 hektara.

Svi prisutni poljoprivrednici direktno su dobili informacije o svim subvencijama i novim konkursima koje raspisuje Ministarstvo.

Najveće je interesovanje za subvencionisanje kupovine novih traktora, sklopljenih u Srbiji, gde Ministarstvo dotira čak polovinu od ukupne vrednosti traktora.

 

x

Takođe pogledajte

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS U POSETI VRŠCU

Član predstavništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević posetio je Gradski odbor Vršac i razgovarao sa ...

Facebook