U Ritiševu, odigran je turnir veterana, igrača od 60 godina pa naviše

Organizator turnira je bio ŠK Unirea, na čelu sa agilnim predsednikom Pau Vojnom, čime je obeležen lep jubilej – 60 godina postojanja Kupa Libertatea.

Turnir je odigran u sedam kola po Švajcarskom sistemu i uz kompjutersko parovanje, a tempo igre je bio 15 minuta po igraču za celu partiju.

Učestvovalo je četrnaest igrača iz Vršca, Vlajkovca, Ritiševa, Banatskog Karlovca, Alibunara i drugih okolnih mesta.

Nakon interesantnih partija, prvo mesto je osvojio FIDE majstor Milorad Kapelan, poznati šahovski pedagog i nastavnik matematike iz Vršca, sa sjajnim učinkom od šest poena iz sedam partija, bez poraza. On je, objektivno, imao samo dva izazivača za titulu – Jona Ardeljana i Milana Povića, koji su, prema očekivanju, osvojili drugo i treće mesto. Ardeljan je turnir završio sa odličnih 5,5 poena, ali mu je prvo mesto izmaklo zbog remija u poslednjem kolu sa Jovanom Kožom.

Milan Pović se borio sa vodećim dvojcem do šestog kola, kada je izgubio od Jona Ardeljana, pa se morao zadovoljiti trećim mestom sa 4,5 poena. Pović je predvodio grupu od tri igrača sa istim brojem poena, u kojoj su dodatni kriterijumi određivali plasman, te je Milanu Ćuruviji pripalo četvrto, a Aurelu Miku peto mesto. Šesto mesto, sa četiri poena, osvojio je Nikolaje Kotrla.

Sledio ga je Jovan Koža sa 3,5 poena, a za njim su se plasirali Tiberi Dulužd i Panta Getejanc sa po tri poena. Šandor Filep i Milivoje Janićijević su podelili deseto i jedanaesto mesto sa po 2,5 poena, dok su iza njih bili Jonel Ardeljan i Jon Kompjan sa po dva poena, dok je Petar Lorenc osvojio 1,5 poen.

Svi učesnici su dobili prigodne zahvalnice, a prva trojica su nagrađeni medaljama, dok je pobednik turnira dobio i pehar. Nadmetanja su protekla u sportskoj atmosferi, pa nacionalni sudija Stefan Kostić i regionalni sudija Slavko Jovanović nisu imali težak zadatak.

x

Takođe pogledajte

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS U POSETI VRŠCU

Član predstavništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević posetio je Gradski odbor Vršac i razgovarao sa ...

Facebook