VRŠAC, NASTAVLJENA AKCIJA “ZASADI SVOJE DRVO“

Nakon podizanja vetrozaštitnog pojasa na medjunarodnom pravcu ka Rumuniji akcija pošumljavanja gradske zone i naseljinih mesta, pod sloganom “Posadi svoje drvo” nastavlja se i dalje.

Podizanje novih zasada odvija se u saradnji sa Mesnim zajednicama naseljenih mesta koji najbolje poznaju potrebe svog okruženja, a uz stručnu podršku Komunalnog preduzeća.

U Pavlišu, gde se već drugu godinu zaredom sade novi zasadi i zanavljaju već postojeće zelene površine danas su posadjene jednogodišnje sadnice breze i javora u parku.

I učenici starijih razreda Osnovne škole „Mladost“ u Vršcu danas su oplemenili svoje dvorište novim sadnicama učestvujući u akciji koja ima i edukativan karater.

Da van nastavne aktivnosti nisu uvek obaveza i da to možda shvatimo u nekim ozbiljnijim godinama govore i iskustva starijih:

U zavisnosti od potreba,terena i namene odredjuju se i vrste sadnica,naravno od strane stručnjaka.

Akcija sadnje nastavljena je i u pojasnom delu obale na kanalu Dunav-Tisa-Dunav kod Vlajkovca, takodje u saradnji sa meštanima koji aktivno učestvuju u unapredjenju svog mesta.

Park u Izbištu ,po kome je ovo naseljeno mesto i prepoznatljivo ,obogadjeno je danas novim sadnicama , no to nije kraj akciji.

Do sada je posadjeno 2100 sadnica od čega 1000 u vetrozaštitnom pojasu.

Akcija se sadnje nastavlja se u nedelju u Gudurici.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte

ALEN DELKIĆ: Završen postupak komasacije za Uljmu, Izbište i Vlajkovac

Povodom okončanog postupka komasacije poljoprivrednog zemljišta za područje KO Vlajkovac, KO Uljma i KO Izbište ...

Facebook