Poetsko-slikarsko veče “Jedno” u Vršcu

U petak, od 19 sati u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina 16, Vršac) Udruženje Tačka susretanja priređuje poetsko-slikarsko veče pod nazivom “Jedno” , koje je ujedno i otvaranje izložbe slika Dušanke Glumac. Autor večeri je i Jadranka Ćulum.

“Najveća moć umetnosti je ona koja stvara lepotu, istinu i dobrotu.

Stvaranje je sjedinjavanje sposobnog, umnog i voljenog. U Jednom je njena snaga i pokretačka moć…”, Jadranka Ćulum. Jadranka Ćulum rođena je u Ključu, a studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Prepevala je dve zbirke pesama mađarskog pesnika Arona Gaala(Aron Gaal). Objavila je zbirke pesama:”Korak do sna”, ”Između vremena”, ”Na dlanu pesma”, ”Karta za snove”, ”Prezrelo jutro”, ”Iza budućnosti”, “Duša molitvena”, “Košava”, “Dodir ravnice”, autobiografsku zbirku ”Bosonoga princeza”, zbirku kratkih priča “Autobuske priče” i monodramu ”Ženske tajne”. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Pisac je recenzija, inicijator Festivala dečje poezije u Vršcu i učesnik brojnih kulturnih događaja u zemlji i van nje.

Član je Udruženja književnika Srbije, SKOR-a, Vršačkog književnog kluba i mnogih drugih udruženja. Živi i radi u Vršcu kao profesor srpskog jezika i književnosti.

Dušanka Glumac, rođena 19.aprila 1989. godine u Vršcu, interesovanje i ljubav prema umetnosti pokazuje od malena.

Završila je Print i Grafički dizajn na IT akademiji. Osvojivši I mesto za Nagradu “Paja Jovanović”, dobija polet da učestvuje u nekoliko grupnih izložbi u Domu omladine u Vršcu, takođe učestvuje u grupnoj izložbi “Vetrograd” u Tački susretanja.

Svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom OSEĆANjA otvorila je tekuće godine 18. aprila u KC u Vršcu.

Ona je slobodan umetnik i pored izložbenih slika bavi se oslikavanjem murala i izloga.

Drugom samostalnom izložbom pod nazivom “Jedno” pokazuje sve ono što čuči u dubini svakog čoveka i pokreće ga da stvara, voli i živi.

Izvor RTS

 

x

Takođe pogledajte

ALEN DELKIĆ: Završen postupak komasacije za Uljmu, Izbište i Vlajkovac

Povodom okončanog postupka komasacije poljoprivrednog zemljišta za područje KO Vlajkovac, KO Uljma i KO Izbište ...

Facebook