Vršac, MILAN POPOVIĆ: ŽELIM MIRNO I BEZBRIŽNO DETINJSTVO ZA SVOJU DECU

Dugogodišnja borba za starateljstvo nad sedmoipogodišnjim sinom Aleksandrom, između pevačice Severine Kojić i biznismena Milana Popovića završila se u četvrtak odlukom suda da dete od tog trenutka živi sa ocem.

Pevačica je iste večeri naslednika predala Milanu, a ubuduće će sina viđati dva puta nedeljno popodne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uveče. Čitav slučaj već danima intrigira javnost u Srbiji i Hrvatskoj, tumači se potpuno pogrešno, i oko njega se plasiraju brojne neistine.

Kako je u intervjuu za Blic objasnio Milan Popović, starateljstvo je i dalje zajedničko, po hrvatskom zakonu, jer se slučaj događa u Hrvatskoj, a on ima delimično starateljstvo što se tiče određenih aspekata.

„Majka će i dalje biti uključena u sve bitne aspekte detetovog života i namera mi je da nastavim sa majkom da usaglašavam sve što je bitno u detetovom životu“, istakao je Popović, i dodao da ova presuda nije presedan, jer u poslednje vreme u Hrvatskoj sve više očeva dobija starateljstvo, odnosno pravo da dete živi kod oca. Kako je pojasnio, to ne znači da je dete oduzeto od majke, već da prelazi da živi kod roditelja koji mu je više posvećen i koji ima više obzira prema svim detetovim potrebama i koji te detetove potrebe u potpunosti zadovoljava.

Presuda koju su institucije Republike Hrvatske donele u najboljem interesu za dete je privremena, i Severina ima pravo žalbe, koju Popović, kako je rekao, i očekuje, iako smatra da za to nema osnova.

Komentarišući insinuacije da je hrvatsko sudstvo korumpirano, Popović je rekao da ne može da govori o detaljima presude, ali da bi, kada bi mogli da je pročitaju i uđu u spise poslednjih nekoliko godina, svi shvatili da je tu sve očigledno, i da je govoriti o novcu samo zla namera onog koji gubi.

Milan Popović istakao je i da su način na koji je prezentovan postupak primopredaje deteta i cela priča oko pripreme deteta za prelazak i novonastalu situaciju preuveličani, jer je dete sve ove godine redovno predavano iz jedne kuće u drugu, pa za njega ovo nije nikakva dramatična situacija jer ne ide u drugu zemlju i nepoznatu porodicu, već će jednostavno sada više vremena provoditi u kući oca nego u kući majke.

Upitan da li je sa majkom svog prvog sina mogao da se dogovori drugačije, Popović je rekao da je Severina njihov odnos počela da rešava preko suda, iako je on uvek bio za dogovor.

„Sve je moglo da bude drugačije. Loš mir je bolji od svakog rata, kako kažu Rusi. Mesta za dogovor je uvek bilo i biće, ali sada su pravila malo drugačija, majka će morati da poštuje ono što je za dobrobit deteta“, poručio je Popović. Kako je rekao, bivša supruga već godinama ne komunicira sa njim, ali se on nada da će se to promeniti, jer je u interesu deteta da roditelji komuniciraju.

Aleksandar će ostati da živi u Zagrebu i da tu ide i u školu, naglasio je Popović, i putovaće kao i do sada, ali nema srpski pasoš jer mu je prethodni istekao pre tri godine. „Taj pasoš bio je izdat u skladu sa svim propisima Republike Srbije, uz saglasnost oba roditelja. Lažne prijave koje je Severina podnosila u Srbiji i Hrvatskoj, sve su odbačene. Ovo sada je ponovo kleveta i provokacija za pokretanje još jednog postupka“, naveo je Popović.

Što se tiče ostatka njegove porodice, Popović je objasnio da je njegova partnerka sa kojom ima dvojicu sinova i do sada bila sa njima u Zagrebu, da će tako i nastaviti, i da će drugi sin krenuti u vrtić u Zagrebu. Poručio je i da će Severina moći da viđa Aleksandra i van okvira sudske odluke, pod uslovom da poštuje sve njegove obaveze kao što su odlazak u školu i vannastavne aktivnosti.

Pošto presuda nije pravosnažna, još uvek je, kako je rekao, suzdržan u emocijama, ali se raduje što će sin više vremena provoditi sa njim, nada se da će Severina da promeni svoj odnos prema njemu što se tiče zajedničkog roditeljstva, i da će sinu moći da pruže mirno i bezbrižno detinjstvo.

Odgovarajući na pitanje koliko vremena ima za sina u odnosu na poslovne obaveze, Milan Popović je objasnio da je u biznisu 25 godina i da više nema toliko obaveza kao na početku, tako da sebi može da dozvoli da bude slobodan danima i posveti se deci.

Poslednjo fotografijom objavljenom pre par dana, Severina je ponovo prekršila zabranu, zašta je predviđena kazna od oko tri hiljade evra. Sada je Popović pokrenuo postupak za zabranu bilo kog načina eksponiranja deteta, od izvođenja na binu do dozvole trećim licima da ih fotografišu, a krajnja instanca za nepoštovanje ovakvih presuda je viđanje deteta u kontrolisanim uslovima.

Popović je rekao i da je navodno podignuta krivična prijava za povredu detetovih prava, zapravo apsurdna, jer ga tereti zbog toga što je dete vodio u školu kada Severina nije. S druge strane, on će preduzeti sve neophodne mere kako bi novi partner njegove bivše supruge, Igor Kojić, prestao da provocira i pravi nepotrebne probleme.

Izvor Blic

 

x

Takođe pogledajte

“TRADICIJA I EKSPERIMENT” U KULTURNOM CENTRU VRŠAC

Juče je u galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena izložba „Tradicija i eksperiment“, studenata završnih godina ...

Facebook