Unapredjivanje podrške ženama sa invaliditetom

U prostorijama Skupštine Grada Novog Sada u ponedeljak 25.11.2019. održana je završna Konferencija projekta „Unapredjivanje podrške ženama sa invaliditetom” koji organizacija “Iz kruga Vojvodina” realizuje u saradnji sa telom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i unapredjenje položaja žena, uz finansijsku podršku Evropske Unije.Tema Konferencije bila je: Da li su usluge i institucije zaštite od nasilja u porodici dostupne ženama sa invaliditetom?

O aktivnostima na realizaciji projekta govorila je Andrijana Čović. Iz kruga Vojvodina, Olivera Pejak Prokeš Apelacioni Sud N.Sad, Ivan Radin Policijska uprava Zrenjanin, Jelena Stojanović Centar za soc.rad S.Mitrovica i Danica Todorova. Grad Vršac predstavaljala je Tatjana Nikolić članica GV za zdravstvo i soc. zaštitu grada Vršca koja je na Konferenciji govorila o sprovedenim merma i aktivnostima u Gradu Vršcu i o ulozi lokalne samouprave u postupanju sa ženama osobama sa invaliditeteom koje su žrtve nasilja, kao i o dostupnosti usluga.

U saradnji sa organizacijom za podršku ženama sa invaliditetom “Iz kruga Vojvodina”, u Vršcu je nedavno organizovana i obuka za korišćenje znakovnog jezika, koju su pohadjali predstavnici relevantnih gradskih institucija ukupno njih 16 iz različitih sistema, ali i predavanje za zdravstvene radnike sa ciljem dodatne senzibilizacije medicinskih radnika za postupanje prema ženama sa invaliditetom koje su pretrpele nasilje.

Predavanje na temu “Osobe sa invaliditetom i žene u nasilju” ima za cilj predstavljanje smernica za postupanje institucija sa ženama sa invaliditetom u situacijama nasilja. Osim ovoga žene OSI članice vršačkih udruženja,kao sastavni deo ovih projektnih aktivnosti u oktobru mesecu bile su u prilici da prisustvuju predavanju iz ove oblasti sa posebnim osvrtom na prepoznavanje,prijavu nasilja i mere lokalne zajednice.

Vršac je već prepoznat kao sredina u koju vredi ulagati i u kojoj nijedan resurs neće ostati neiskorišćen te je u sklopu toga članica GV pozvana danas da kao izlagač predstavi primer dobre prakse u postupanju sa ženama žrtvama nasilja in a ovoj Konferenciji.

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook