Vršac, IZLOŽBA “SVETLANA BOJKOVIĆ – UMETNOST GLUME ILI TRAGANJE ZA ISTINOM“

Glumica Svetlana Bojković podelila je sa nama i svoje utiske o izložbi posvećenoj njenom životu i radu, koja je, kao što je pomenuto, otvorena u okviru festivala.

U okviru pratećeg programa “Vršačke pozorišne jeseni”, u foajeu NP Sterija otvorena je izložba Muzeja pozorišne umetnosti Vojvodine “Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“.

Autor izložbe, koja sadrži veliki broj fotografija i bogatog glumačkog opusa ove umetnice, ali i detalje iz njenog privatnog života, je kustos teatrolog Zoran Maksimović.

Izložba je prvi put prikazana na Sterijinom pozorju, i prvi pogled na postavku Svetlanu Bojković je, kako kaže, pomalo šokirao.

Kakve će sentimente izložba probuditi u vama, proverite i sami, jer će postavka moći da se pogleda sve vreme trajanja festivala.

U okviru pratećeg programa, utorak, 19. novembar biće Dan sećanja na Dragana Džankića, kada će novosadsko Pozorište mladih od 11h odigrati predstavu za decu „Ježić Žožo“, od 14h biće izvedena Džankićeva predstava „Papagaji“, a od 20h na velikoj sceni biće priređen omaž prerano preminulom vršačkom glumcu i umetniku.

 

 

x

Takođe pogledajte

ALEN DELKIĆ: Završen postupak komasacije za Uljmu, Izbište i Vlajkovac

Povodom okončanog postupka komasacije poljoprivrednog zemljišta za područje KO Vlajkovac, KO Uljma i KO Izbište ...

Facebook