U Vršcu, Ministarstvo gradi novi centar za socijalni rad

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne aktivnosti (UNOPS) sprovodi projekat „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“. U toku je četvrta faza, koja uključuje infrastrukturne radove, izgradnju novih centara za socijalni rad.

Grad Vršac je u okviru ovog projekta odabran za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad, koja će biti izgrađena u skladu sa savremenim standardima i potrebama korisnika. Očekivana vrednost objekta je oko 400.000 eura, a nadležno ministarstvo je ova sredstva već predvidelo budžetom za narednu godinu.

Ovim povodom je u Vršcu održan radni sastanak kome su prisustvovali predstavnici nadležnog ministarstva, predstavnici UNOPS, Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i članica Gradskog veća Tanja Nikolić sa saradnicima. Na sastanku su dogovorene i precizirane pojedinačne obaveze.

Grad Vršac će za potrebe izgradnje nove zgrade Centra za socijalni rad opredeliti parcelu u Abraševićevoj ulici, koja se nalazi neposredno pored zgrade Gerontološkog centra, a koja u potpunosti ispunjava uslove za izgradnju objekta ove namene.

Izvor Evrsac

 

 

x

Takođe pogledajte

„Nacionalni dom“ nije dom. On je druga kuća

Ako ste sami, bolesni ili jednostavno želite da starost provedete u organizovanom okruženju i društvu ...

Facebook