Vrsac, 14. novembra 2019. - Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic posetio je danas OSS "Mladost" u Vrscu. FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC/ bk

Udovičić uručio sportsku opremu u školama u Vršcu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Vršac u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije.

Udovičić je i ovom prilikom lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a unapređenje omladinske politike i popularizacija sporta u tom delu zemlje bile su glavne teme sadržajnih razgovora sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima.

“Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju kako bismo zajednički realizovali sve ključne ciljeve iz oblasti omladine i sporta, i radimo na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Razgovali smo i o stvaranju još boljih uslova za razvoj perspektive mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu”, rekao je Udovičić.

Poseta je započeta druženjem sa članovima lokalnog fudbalskog kluba Partizan i streljačkog kluba Uljma iz istoimenog mesta, a nastavljena u Osnovnoj školi “Mladost” u Vršcu, kojoj je ministar uručio komplet vredne opreme za školski sport.

“Za Vršac se vezuje duga sportska tradicija. Došli smo danas da je podržimo i očuvamo, da ostanete grad sporta i da motivišemo decu da se bave sportom već od prvih školskih dana. Siguran sam da će neki od njih postati vrhunski sportisti i da će jednog dana predstavljati našu zemlju na velikim takmičenjima”, dodao je ministar Udovičić

 

 

x

Takođe pogledajte

“TRADICIJA I EKSPERIMENT” U KULTURNOM CENTRU VRŠAC

Juče je u galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena izložba „Tradicija i eksperiment“, studenata završnih godina ...

Facebook