Obuka za frizere u Vršcu

U saradnji sa Akademijom Oxford, Vršačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje realizuje obuku za frizere.

Obuka se sprovodi u Gerontološkom centru.

Već deceniju i po, o frizurama najstarijih dama i gospode u Gerontološkom centru u Vršcu brine Branislav Prijić. Dame su, naravno, češći posetioci, i za njegove usluge imaju samo reči hvale.

“Ma nemam reči, sve nas frizira, lakira, tapira, čim imamo neku proslavu odmah smo tu, nas dve tri stalno dolazimo, uvek smo frizirane”, kaže jedna od korisnica centra, Nataša Popov.

Bane, kako ga od milošte oslovljavaju, odnedavno ima i ispomoć, jer se upravo ovde održava obuka za frizere Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Petnaest godina intenzivno se bavim ovim poslom, i jako mi je drago što ću moći da prenesem svoja znanja drugim, novim ljudima u ovom poslu”, ističe Bane.

Ovoga puta u pitanju je pet polaznica.

“Instruktor nam je baš puno pokazao, sve što je mogao zapravo, da naučimo i steknemo osnovna znanja i veštine, a posle ćemo videti, kakve su mogućnosti da nastavimo da se bavimo ovim poslom”, navodi jedna od polaznica, Gordana Ostojić.

A šanse za to su prilične, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, jer je obuka i organizovana nakon sagledavanja potreba tržišta. Obuka za frizere jedna je od dužih, traje 360 sati i završiće se oko 10. januara.

“Svi polaznici će tada polagati i dobiti sertifikate, i ono što je još važnije, moći će da preko Nacionalne službe za zapošljavanje nađu zaposlenje ili preko poslodavaca ili da otvore svoje radnje, frizerske salone, uz pomoć i podršku države. U ovom trenutku mislim da postoji mogućnost i rešenje za sve njih”, objašnjava v.d.direktora NSZ, Radojica Lazin.

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, uporedo se realizuju i obuke za gerontodomaćice, zidare i IT obuka za lica sa invaliditetom.

Izvor RTV

 

x

Takođe pogledajte

“TRADICIJA I EKSPERIMENT” U KULTURNOM CENTRU VRŠAC

Juče je u galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena izložba „Tradicija i eksperiment“, studenata završnih godina ...

Facebook