PREDLOG VPS-a ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE PRIPADNIKA MUP-a U VRŠCU

Obzirom da Vojvođanski policijski sindikat zastupa tezu da jedino plaćen, situiran radnik MUP-a može kvalitetno da obavlja posao, predsednik Dalibor Vukić uputio je putem pisarnice nadležnima u Opštini Vršac kao i Načelniku Policijske stanice Vršac, dopis sledeće sadržine:

 • SKUPŠTINI OPŠTINI VRŠAC
 • GRADONAČELNICI
 • GRADSKOM VEĆU
 • POLICIJSKOJ STANICI VRŠAC – NAČELNIKU

 

P R E D L O G

Za stambeno zbrinjavanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Poštovani,

Republika Srbija je u zadnjih nekoliko godina započela proces jačanja sistema nacionalne bezbednosti, gde je jedna od mera izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Pored ostalih, u snage bezbednosti uključeni su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U prvoj fazi uključena je izgradnja 8.255 stanova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici, a prodaja će se vršiti po izuzetno povoljnim uslovima.

Vojvođanski policijski sindikat, kao organizacija koja je deluje pretežno na područiju opštine Vršac, predlaže sledeće:

 • U cilju praćenja trenda države, a u smislu jačanja bezbednosti, da se u gradu Vršcu odrede lokacije na kojima će grad Vršac ponuditi pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koji žive i rade na teritoriji opštine Vršac, kupovinu placeva pod povoljnim uslovima za izgradnju kuća.
 • Izbor lokacije mora pratiti i bezbednosna procena koja će u potpunosti uticati u budućnosti na povećanje bezbednosti u gradu Vršcu, te s toga mora postojati više pažljivo biranih lokacija.
 • Placevi bi se koristili isključivo za izgradnju kuća, a ne zgrada jer naša analiza govori da ne postoji zainteresovanost za kupovinu stanova u zgradama.
 • Postojala bi komisija i rang lista kandidata.
 • Povoljnost bi se ogledala u tome što bi placevi bili kupljeni po najmanjoj mogućoj ceni, sa tim što bi kupac mogao u celosti da kupi plac ili da mu se omogući da uplati minimalno učešće za kupovinu placa, a ostatak novca da mu se putem administrativne zabrane skida sa plate i usmerava na račin prodavca (opštine Vršac), na višegodišnje mesečne rate.
 • Pravo bi imali radnici koji rade u Policijskoj stanici Vršac, Stanici granične policije Vršac, Vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac i radnici MUP-a R. Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji grada Vršca.
 • Opština Vršac, MUP R. Srbije i Vojvođanski policijski sindikat, u ovu akciju bi uključili sve privrednike na teritoriji opštine Vršac, sa kojima bi sklopili ugovore o učešću u izgradnji stambenih objekata, gde bi isti privrednici omogućili pripadnicima MUP-a koji su prošli na konkursu, kupovinu njihovih proizvoda/korišćenje njihovih usluga i slično, po povoljnim uslovima koji uključuju umanjenu cenu proizvoda/usluge, na više mesečnih rata putem administrativne zabrane i slično.
 • Ovim putem, pozivamo Vas da organizujete sastanak kome će prisustvovati predstavnici Opštine Vršac, MUP-a R. Srbije i Vojvođanskog policijskog sindikata.

Ovim putem, pozivamo Vas takođe, da razmotrite i usvojite ovaj naš predlog, jer se ovim činom pokazuje, kako briga o pripadnicima MUP-a R- Srbije tako i briga o građanima Vršca.

U Vršcu, 29.10.2019 godine

Za detaljnije pogledajte na sajtu www.vpols.com

 

x

Takođe pogledajte

POČELA VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN

Sinoć je u Vršcu otvoren 27. Međunarodni festival klasike “Vršačka pozorišna jesen”. Osim u vrhunskim ...

Facebook