Predstavnici javnih preduzeća održali su sastanak na temu otvorenih podataka u Vršcu

Predstavnici Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, zajedno sa predstavnicima Grada Vršca, kao i predstavnicima javnih preduzeća održali su sastanak na temu otvorenih podataka, sa ciljem definisanja konkretnih aktivnosti koji će doprineti da ovaj grad postane jedan od šampiona u otvaranju podataka.

Kancelarija za IT i eUpravu je institucionalno i zakonski određena da osnaži i edukuje predstavnike svih javnih institucija na temu otvorenih podataka.

Tom prilikom je danas predstavljen nacionalni Portal otvorenih podataka i skupovi podataka koji se nalaze na njemu, dosadašnje aktivnosti u oblasti otvorenih podataka, kao i planovi za naredni period na projektu ”Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti” koji se realizuje uz pomoć Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali načelnici odeljenja Gradske uprave, članovi Gradskog veća i predstavnici javnih preduzeća i ustanova Grada Vršca.

Grad Vršac je pored velikog broja gradova pokazao interesovanje da otvori setove podataka koji samim tim bili dostupni za dalju upotrebu, a na taj način bi se podstakao privredni rast, doprinelo bi se efikasnijoj i ekonomičnijoj javnoj upravi, omogućile bi se kvalitetnije usluge za građane i osigurala bi se transparentnost i smanjio prostor za korupciju.

 

x

Takođe pogledajte

POČELA VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN

Sinoć je u Vršcu otvoren 27. Međunarodni festival klasike “Vršačka pozorišna jesen”. Osim u vrhunskim ...

Facebook