Vršac, ODRŽAN 15. JAZZTRONIC

Prvi oktobarski vikend obeležio je i 15.Internacionalni džez i bluz festival Jazztronic 2019. Tokom tri dana, u Studiju Centra Millennium, nastupila su četiri benda, jedan di-džej i džez odsek vršačke muzičke škole.

Prve večeri 15. Internacionalnog džez i bluz festivala Jazztronic, posetioci su imali priliku da uživaju u sjajnom nastupu sastava Afterfonk, prepoznatljivog po dva autentična muška vokala Vite i Branislava Gluvakova i bas liniji Dušana Gerija Bogovića, obogaćenog zvukom klavijatura Ivana Aleksijevića, bubnjem Dragan Gaga Mladunac, gitarom Pinda i saksofonom Maksa. Promovišući fank estetiku, predstavili su sopstvene aranžmane kompozicija nekoliko autora, a nakon njih za publiku željnu dobrog gruvanja, muziku je puštao Dj Pepelefunk.

Epitet Internacionalnog, festival je ove godine opravdao učešćem hrvatskog dvojca Aftershock, koji čine vrsni instrumenatlisti basisat Mario Rašić i gitarista Nebojša Buhin.

Nakon njih u petak je sa svojom ekipom nastupio multiinstrumentalista PetarZ, a broj ljudi koji je posetio festival prve dve večeri, organizatorima je potvrda da sve vreme rade pravu stvar.

Ono što posebno raduje je sve veći broj pripadnika mlađe populacije u publici, a jedna od najmlađih gošći neplanirano je postala i zvezda večeri. Time je zapravo ostvaren jedan od ciljeva festivala.

U tom duhu, subota je bila rezervisana za predstavljanje mladih ali već sada vrsnih muzičara, sa džez odseka

… a festival je zatvorio sastav Don Giovani Blues Group. Opšti utisak je da je čitav festival – kratko trajao, pa svi s nestrpljenjem iščekuju njegovo naredno izdanje.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook