I memorijalni šahovski turnir u pomen mk Jeleni Stojanović održan u Vršcu u O.Š. Vuk Karadžić

Dana 05.10.2019. je u Vršcu u svečanoj sali Osnovne škole “Vuk Karadžić” održan pomen i odigran memorijalni turnir u znak sećanja na ovu divnu osobu i sjajnu šahistkinju koja nas je na žalost prerano napustila.

Prvo je na gradskom pravoslavnom groblju grupa šahista posetila njen grob i prigodnim govorima mk Zorana Ratića i fm Milorada Kapelana se podsetila ove drage devojke koja je plenila svojom dobrotom, iskrenošću, neposrednošću i empatijom za sve oko sebe.

Jelenina najuža porodica je uz pomoć prijatelja organizovala ovaj pomen i turnir na kome su se okupili neki od Jeleninih prijatelja pre svega iz šahovskog sveta u kom je ostavila značajan trag a zatim i neki od njenih prijatelja kojih je Jelena zaista imala puno.

Turnir su otvorila njena braća koji su izuzetno lepo i moćnim glasovima “a capella” bez muzičke pratnje otpevali rusku pesmu podmoskovske večeri, na ovo izvođenje niko nije mogao da ostane ravnodušan.

Turnir je sudio IA Zoran Stanimirović, predsednik ŠSV i to je uradio na izuzetno kvalitetan način bez i jedne sporne situacije ili nesuglasice između igrača.

Takmičari su podeljeni na tri turnira i tri takmičarske liste – Open grupa, ženska grupa i grupa za omladinu uzrasta do četvrtog razreda osnovnih škola.

Odziv je bio sjajan a posebno treba da smo zadovoljni što je na ovom turniru uzelo učešća toliko mladih ljudi. Vodile su se zanimljive borbe u svim kategorijama.

Rezultati najmlađih kategorija su:

05 10 2019_memorijal JS_grupa deca_png.png

Rezultati grupe u kojoj su šahovsku snagu odmerile dame:

05 10 2019_memorijal JS_grupa zene_png

Rezultati grupe u kojoj su se takmičili seniori – Open grupa:

05 10 2019_memorijal JS_grupa Open seniori_png.png

Po završetku turnira nagrade – pehare i medalje – najuspešnijima je uručio fm Milorad Kapelan, nekadašnji direktor škole “Vuk Karadžić” u Vršcu.

Namera porodice Stojanović je da se ovaj memorijalni pomen turnir održava svake godine – da bude tradicionalan.

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook