VRŠAC, UREĐENJE GRADSKOG PARKA, VIDEO NADZOR (foto)

Gradski park u Vršcu nastao je krajem 18. veka i predstavlja svojevrsnu zelenu oazu i jedan je od obeležja grada. Na površini od skoro 6 hektara zasađene su brojne vrste listopadnog i zimzelenog drveća. Ukrasno grmlje, šiblje i raznovrsno cveće, od kojih su mnoge vrste retke i vredne, čine ovaj park pravom botaničkom baštom.

Vođeni idejom pa parku vratimo stari sjaj, započeli smo njegovo uređenje. Postavili smo nove bele klupe, po ugledu na nekadašnje koje su bile zaštitni znak parka i obnovili stare staze.

Takođe, radimo na oplemenjivanju i dodatnom uređenju cvetnjaka i žardinjera sa cvećem. Pored obnove osvetljenja i ograde, ojačali smo i zid oko parka. Obnovili smo i centralni deo parka, muzički paviljon gde će moći da se organizuju koncerti, kao i drugi kulturno umetnički program, a kako bismo sve to i sačuvali, postavljen je video nadzor.

Ovo je samo jedan deo radova, a nastojaćemo da i dalje ulažemo u ovaj prirodni spomenik vrtne arhitekture i zbog toga apelujemo i na naše sugrađane da park čuvaju i brinu o svojoj životnoj sredini.

 

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje 19 i 20 novembra u Vršcu i okolini

Vršac Utorak 19. novembar Kosovska, Svetozara Miletića od Bore Kostića do Kosovske, B. Jovanović od ...

Facebook