Osmo pretposlednje kolo banatske lige jug odigrano u nedelju 22.09.2019

Nakon pretposlednjeg kola stanje na tabeli je neizvesno što se tiče opstanka dok je gornji deo tabele prilično jasan – „Borac“ Starčevo sigurno odlazi u play off a i PAŠK Pančevo takođe.

Tabela 8 kolo_png.png

Teoretski, samo porazom od mnogo slabije plasirane na tabeli Bele Crkve mogao bi PAŠK da dođe u situaciju da ga u poslednjem kolu dostigne i prestigne Bora Kostić Vršac za šta bi opet vrščani na vrućem gostovanju trebali da savladaju prvoplasiranu ekipu Starčeva što  nije ni malo lak zadatak. Tako da po svoj prilici ako ne bude velikih iznenađenja u play off odlaze „Borac“ Starčevo i PAŠK Pančevo a za opstanak se bore pored posledenje plasiranih ekipa Izbišta i Bele Crkve još i šahisti Alibunara. Međutim najteži zadatak svakako ima Bela Crkva koja u posledenjem kolu gostuje PAŠK-u u Pančevu a Izbište je domaćin Kovačici. I PAŠK-u za ulazak u play off  i Kovačici koja je bezbedna a nema šanse za ulazak u play off odgovara i nerešen rezultat ali ako bi se oba meča završila nerešeno u nepovoljnom bi položaju bila ekipa Izbišta jer ima slabiji učinak od Bele Crkve ako se posmatraju poeni pa bi Izbište u tom slučaju svakako bilo posledenje i ispalo iz lige a Bela Crkva bi zavisila od plasmana ekipa iz višeg ranga (ko ispada) i od toga odlazi li neka od ekipa u viši rang nakon play off-a iz Banatske lige jug.

Dok su ekipe Izbišta i Bele Crkve u brigama,  Alibunar je u dosta povoljnijoj poziciji jer ima povoljniji učinak po poenima od konkurenata i tri boda više pa je sa nerešenim ishodom u poslednjem kolu potpuno siguran a u slučaju poraza i slučaju da neko od posledenje dve ekipe dobije meč, dostići će Alibunar po bodovima ali najverovatnije ne i po poenima pa će Alibunar svakako verovatno sačuvati bezbedno 8. mesto.

Rezultati u ovom kolu su bili sledeći:

Kolo 8_png

U poslednjem, devetom kolu, sastaju se:

Parovi 9 kolo_png

 

 

x

Takođe pogledajte

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu, WEB TV

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu. Radno vreme Utorak – petak 10h do ...

Facebook