Sedmo kolo Banatske lige jug za 2019. godinu

U sedmom kolu Banatske lige jug za 2019. godinu postignuti su sledeći rezultati:

Tabela sada ima sledeći izgled dva kola pre kraja takmičenja i početka play off dela liga Banat jug i sever:

Tabela 7 kolo_png.png

Trenuntno stanje na tabeli ukazuje na to da je “Borac” Starčevo sigurno za ulazak u play off i najverovatniji pobednik lige Banat jug za 2019. godinu dok isto tako njaveće i gotovo sigurne izglede ima za drugo mesto koje takođe vodi u play off ima “PAŠK” Pančevo.  Ekipa vršca koja je izbila na treće mesto ima u zadnjem kolu teško gostovanje u Starčevu ali se može očekivati da tabela zadrži sadašnji izgled a da vršački šahisti ove godine zauzmu treće mesto na kraju Banatske lige jug za 2019. godinu, tako da ove godine najverovatnije neće nastupati u play off razigravanjima za ulazak u viši rang.

Podsećamo da su u poslednje četiri takmičarske sezone vrščanmi čak tri puta osvajali pehar pobednika play offa i banatske lige i plasirali se u viši rang od kog su odustajali zbog nedostatka sredstava i mogućnosti igrača ekipe da igraju viši rang po sistemu takmičenja na jednom mestu jer im obaveze na poslovima ne dozvoljavaju odsustvovanje u periodu od nedelju dana.

U meču sa komšijama Plnadištem sklopljen je jedan salonski remi između starih poznanika i kolega pravnika, mk Grujić Slavoljuba i mk Jovanović Duška. Međutim sve ostale partije igrane su do krajnjih mogućnosti. Nešto kasnije ali posle dosta borbe sklopljen je i remi u partiji mk Uzelac Čede i mk Kerti Karčija kada se pozicija ispraznila i ostala završnica sa po nekoliko pešaka i po dva skakača sa svake strane uz punu pozicionu i materijalnu ravnotežu.

Prva odlučena partija bila je na prvoj tabli gde je fm Đonin Boško rano u otvaranju osvojio pešaka kog je crni mk Marinkov Nikola žrtvovao za brzi razvoj i u nadi da će doći do  taktičkih pretnji. Međutim, Đonin je brzo uspeo da prinudi protivnika na izmenu dama i otupi mu oštricu napada a zatim dobrom tehnikom da realizuje pešaka više. Druga odlučena partija je bila između mk Petrović Dušana i mk Zorić Save gde je mk Zorić kao crni imao minimalno bolju poziciju kao crni i traćio način da uveća tu prednost trošeći vreme.

Kada je mk Petrović Dušan praktično izjednačio poziciju i ponadao se da će moći da zaigra na vremensku oskudicu protivnika, načinio je previd i dospeo pred gubitak figure a malo zatim i pred neodbranjive matne pretnje.

Zatim je završena remijem partija u kojoj je bele figure vodio mk Basaraba Nikola i pokušavao da stvori osetnijiu prednost u svom centralnom slobodnjaku i boljem lovcu od skakača crnog mk Petrović laze koji se umešno branio i na kraju uspeo da se odbrani.

Poslednja odlučena partija je bila između mk Đorđev Bojana i mk Janićijevskog Radovana. Beli je uspeo da u prelasku iz srredišnjice u završnicu osvoji jednog pešaka i u završnici sa pešakom više a po topom i skakačem sa svake strane dugo je pokušavao da dobije i na kraju uspeo. Tako su vrščani i ove godine dobili komšijski derbi visokim rezultatom i pretekli na trećem mestu na tabeli ekipu Rardničkog Kovina koja je pretrpela minimalan poraz od PAŠK Pančevo u derbiju kola.

Naredno kolo igra se 22.09.2019. a u njemu sastaju se sledeći parovi:

Parovi 8 kolo_png.png

 

 

x

Takođe pogledajte

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu, WEB TV

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu. Radno vreme Utorak – petak 10h do ...

Facebook