Vršac, trinaesti stručno-naučni skup “BIBLIOnet 2019”

Trinaesti stručno-naučni skup “BIBLIOnet 2019” Zajednice matičnih biblioteka Srbije sa temom “Elektronska građa i izvori u bibliotekama”, održan je ove godine u Vršcu, od 4. do 6. septembra, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Vršca, uz Gradsku biblioteku Vršca kao domaćina.

Prvog dana, u okviru svečanog otvaranja skupa, dodeljena je Nagrada “Đura Daničić” za 2018. godinu, za doprinos razvoju bibliotekarstva i kulture u celini. Ona je uručena našoj koleginici Novki Šokici Šuvaković, zamenici upravnika i rukovodiocu Odeljenja za matične poslove i Referalnog centra Biblioteke Matice srpske; Draganu Kojiću, direktoru Gradske biblioteke u Novom Sadu i kolegi Miloradu Vučkoviću, načelniku Centra za uzajamnu katalogizaciju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Iz Biblioteke Matice srpske su se na skupu predstavile svojim radovima Štefanija Maćko i Milena Marković realizovanim u koautorstvu sa koleginicama iz Narodne biblioteke Srbije; svoj rad je prezentovao i kolega Zlatko Ahmić iz Odeljenja za staru i retku knjigu i legate, a uspešnoj komunikaciji učesnika sa kolegom iz Bratislave doprinela je prevođenjem koleginica Daniela Lomenova.

 

 

x

Takođe pogledajte

“TRADICIJA I EKSPERIMENT” U KULTURNOM CENTRU VRŠAC

Juče je u galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena izložba „Tradicija i eksperiment“, studenata završnih godina ...

Facebook