Odigranoo i šesto kolo obanatske lige jug za 2019. godinu. Šahovski klub „Bora Kostić“ i dalje na četvrtom mestu posle nerešenog rezultata na gostovanju u Kovačici, i dalje na prvom mestu Starčevo

Dana 08.09.2019. godine odigrano je šesto kolo banatske lige jug. Na tabeli nije došlo do značajnijih promena i ima sledeći izgled:

Tabela 6 kolo png

Tri kola pre kraja „Borac“ Starčevo ima veliku prednost i ono je gotovo potpuno osiguralo ulazak u play off mečeve a drugoplasirana ekipa će biti ili PAŠK Pančevo  ili ekipa „Radničkog“ iz Kovina. Ekipa Vršca je današnjim nerešenim rezultatom još dalja od play off praktično sa samo teoretskim pansama da uđe u play off pri neočekivanim porazima ekipa ispred sebe na tabeli što je vrlo malo verovatno u preostala tri kola a podsetimo vrščane očekuje u poslednjem kolu meč sa prvoplasiranim „Borcem“ iz Starčeva.

Današnji rezultati su bili sledeći:

Kolo 6.png

Ekipa Bore Kostića na gostovanju u Kovačici imala je prednost jer domaćini nisu imali igrača na drugoj tabli. Vrščani su dobro započeli meč i imali lepe pozicije ali su kasnije pokvarili pre svega poziciju na šestoj tabli posle taktičkog udara koji je promakao mk Uzelcu i tako je mk Borković došao u dobijenu poziciju koju je posle i realizovao. Na trećoj tabli mk Mitrovanov je prevideo pešaka i verovatno bio u izgubljenoj poziciji ali je realizacija njegovog protivnika bila slaba pa je mk Mitrovanov upornom i preciznom igrom porpavljao poziciju i u završnici sa pešakom manje ali lovcem protiv konja dospeo u poziciju koja je remi ali čak ima blagu prednost beli sa pešakom manje. Na prvoj tabli crnim figurama fm Đonin je u oštroj partiji sa mk Erskim došao u dvoseklu poziciju gde su obe strane bile prisiljene na ponavljanje poteza jer svaki pokušaj da se ostvari nešto više bi stranu koja ne ponavlja dovela do slabije pozicije i verovatnog poraza, i tako i je ova partija završena izuzetno borbenim remijem. Mk Petrović Lazar je nadigrao mk Božu Kračunova i preciznom igrom realizovao prednost za prednost od 3:2 pa im je u preostaloj partiji mk Save Zorića bio dovoljan remi za pobedu u meču. A onda se mk Zorić Savi u bar jednakoj poziciji učinilo da može žrtvom figure da dospe do remija večitim šahom i donese pobedu svojoj ekipi. Ali na žalost ekipe vrščana, kombinacija je sadržala previd najverovatnije zbog nedostatka vremena za razmišljanje,  i mk Zorić je porazom meč uveo u nerešen ishod.

Sledeće 7. kolo ima sledeće parove:

Parovi kolo 7 png

Vršački šahisti dočekuju u komšijskom derbiju skipu „Sloge“ Plandište a takođe predstoji komšijski derbi ekipa Izbišta i Ritiševa.

Posebno interesantan meč u borbi za vrh tabele je meč u kome PAŠK dočekuje ekipu Kovina dok je vodeće Starčevo apsolutni favorit kao domaćin protiv ekipe Bele Crkve. Očekuje nas interesantan šahovski vikend.

 

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook