Odigranoo i šesto kolo obanatske lige jug za 2019. godinu. Šahovski klub „Bora Kostić“ i dalje na četvrtom mestu posle nerešenog rezultata na gostovanju u Kovačici, i dalje na prvom mestu Starčevo

Dana 08.09.2019. godine odigrano je šesto kolo banatske lige jug. Na tabeli nije došlo do značajnijih promena i ima sledeći izgled:

Tabela 6 kolo png

Tri kola pre kraja „Borac“ Starčevo ima veliku prednost i ono je gotovo potpuno osiguralo ulazak u play off mečeve a drugoplasirana ekipa će biti ili PAŠK Pančevo  ili ekipa „Radničkog“ iz Kovina. Ekipa Vršca je današnjim nerešenim rezultatom još dalja od play off praktično sa samo teoretskim pansama da uđe u play off pri neočekivanim porazima ekipa ispred sebe na tabeli što je vrlo malo verovatno u preostala tri kola a podsetimo vrščane očekuje u poslednjem kolu meč sa prvoplasiranim „Borcem“ iz Starčeva.

Današnji rezultati su bili sledeći:

Kolo 6.png

Ekipa Bore Kostića na gostovanju u Kovačici imala je prednost jer domaćini nisu imali igrača na drugoj tabli. Vrščani su dobro započeli meč i imali lepe pozicije ali su kasnije pokvarili pre svega poziciju na šestoj tabli posle taktičkog udara koji je promakao mk Uzelcu i tako je mk Borković došao u dobijenu poziciju koju je posle i realizovao. Na trećoj tabli mk Mitrovanov je prevideo pešaka i verovatno bio u izgubljenoj poziciji ali je realizacija njegovog protivnika bila slaba pa je mk Mitrovanov upornom i preciznom igrom porpavljao poziciju i u završnici sa pešakom manje ali lovcem protiv konja dospeo u poziciju koja je remi ali čak ima blagu prednost beli sa pešakom manje. Na prvoj tabli crnim figurama fm Đonin je u oštroj partiji sa mk Erskim došao u dvoseklu poziciju gde su obe strane bile prisiljene na ponavljanje poteza jer svaki pokušaj da se ostvari nešto više bi stranu koja ne ponavlja dovela do slabije pozicije i verovatnog poraza, i tako i je ova partija završena izuzetno borbenim remijem. Mk Petrović Lazar je nadigrao mk Božu Kračunova i preciznom igrom realizovao prednost za prednost od 3:2 pa im je u preostaloj partiji mk Save Zorića bio dovoljan remi za pobedu u meču. A onda se mk Zorić Savi u bar jednakoj poziciji učinilo da može žrtvom figure da dospe do remija večitim šahom i donese pobedu svojoj ekipi. Ali na žalost ekipe vrščana, kombinacija je sadržala previd najverovatnije zbog nedostatka vremena za razmišljanje,  i mk Zorić je porazom meč uveo u nerešen ishod.

Sledeće 7. kolo ima sledeće parove:

Parovi kolo 7 png

Vršački šahisti dočekuju u komšijskom derbiju skipu „Sloge“ Plandište a takođe predstoji komšijski derbi ekipa Izbišta i Ritiševa.

Posebno interesantan meč u borbi za vrh tabele je meč u kome PAŠK dočekuje ekipu Kovina dok je vodeće Starčevo apsolutni favorit kao domaćin protiv ekipe Bele Crkve. Očekuje nas interesantan šahovski vikend.

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook