Dan pešačenja u Vršcu i Srbiji

Planinarski savez Srbije i planinarski savez Vojvodine i planinarsko smučarsko društvo “Vršačka kula” pozivaju vas na Dan pešačenja u Srbiji, u subotu 14. septembra.

Okupljanje:

08:00 – Okupljanje ispred Sportskog Centra „Millennium“

08:15 – Polazak u šetnju do Planinarskog doma na Širokom bilu

10:30 – Druženje i rekreacija u Planinarskom domu i na sportskm terenu uz
osveženje i ishranu po želji

15:00 – Povratak u Vršac

Dan pešačenja u Srbiji ujedno je i svetski dan čišćenja.

Cilj akcije je podizanje svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju ali i za razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije. Jedan od ciljeva jeste „izgradnja“ pešačke (turističke) infrastrukture kroz trasiranje i obeležavanje staza za pešačenje o kojima će se brinuti lokalna planinarska društva uz saradnju i pomoć lokalnih samouprava.

Ovom akcijom uspostaviće se jedan dan u godini u kojem će „svi pešačiti Srbijom“ uz podršku građana i institucija Republike Srbije šireći tako spoznaju o značaju pešačenja kao svetski priznate i prihvaćene aktivnosti.

Pozivamo sva planinarska društva/klubove koja se još nisu prijavila za izvođenje akcije „Dan pešačenja u Srbiji“ da to učine kako bi smo vrednosti pešačenja predstavili što većem broju ljudi.

Mole se organizatori da pored postojećeg logoa na štampanim materijalima koriste i logo Ministarstva omladine i sporta, vaših opština i gradova , vašeg društva/kluba, Planinarskog saveza Srbije i drugih sponzora akcije.

Želja nam je da kroz šetnju i druženje afirmišemo građanstvo, a posebno najmlađe sugrađane, da se bave rekreacijom kao i da podignemo svest o ekologiji, saopštio je Upravni odbor PSD “Vršačka Kula”.

 

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook