REKONSTRUKCIJA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

Kompletna rekonstrukcija zgrade Poljoprivredne škole očekuje se tokom ove godine nakon završetka pripremnih radova i odabira izvodjača.Nastava će se tokom izvodjenja radova odvijati neometano u prostoru srednje – mašinske škole „Nikola Tesla“ sve do završetka radova koji bi po osnovu dosadašnjeg plana bili gotovi najkasnije do početka naredne školske godine.

Zgrada napravljena 1921.godine ,projekat našeg slavnog arhitekte Brašovana, od naredne godine dobiće novo lice .Prostor će biti adaptiran u skladu sa potrebama savremene škole kakva Poljoprivredna polako postaje izmenama koje su planirane.

Škola je nekada posedovala Internat koji je kažu neophodan za jednu stručnu školu kakva je srednja poljoprivredna škola u Vršcu koja bi u tom slučaju mogla da primi i veliki broj djaka iz drugih gradova.

Sve popularnija zanimanja,posebno ugostiteljske struke,ali i podizanje nivoa rada i usluga u samoj školi dovela je do toga da škola koja je nekada bila pred zatvaranjem pojedinih odeljenja i smerova danas nakon upisnog roka ima popunjena sva mesta do poslednjeg broja.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook