Rapid ekipni turniri u Padini i u Ritiševu, šahisti ekipe „Bora Kostić“ Vršac oba puta uspešni- osvojili su oba puta drugo mesto pehare i medalje, pohvale domaćinima za dobru organizaciju takmičenja

U subotu 10.08.2019. održan je u Padini drugi,  sada već tradicionalni,  ekipni šahovski turnir po rapid tempu (ubrzani šah, 15 minuta po igraču za celu partiju). Domaćini su bili i u potpunosti pokazali da su sjajni u toj ulozi, šahisti i ljubitelji šaha iz Padine.

Turnir je bio pozivnog karaktera i okupio je četrnaest ekipa a ekipe su brojale po četiri člana i jednu rezervu. Sastav se mogao menjati od kola do kola bez bilo kakavih ograničenja (bez obzira na rejting, titule i kategorije niti osnovni sastav), a turnir je odigran pod sigurnom sudijskom rukom IA Zorana Stanimirovića. Igrano je sa četrnaest ekipa, devet kola po švajcarskom sistemu parovanja.

Turnir je istovremeno imao i međunarodni karakter jer su tri ekipe došle izvan granica naše zemlje a to su Alba Julija i Kudjir iz rumunije i ekipa Gyule iz mađarske.

Posle vrlo uzbudljivih borbi plasman je bio sledeći:

Padina ekipno rapid_10 08 2019_final standings

Domaćin je dodelio tri pehara i po set od pet medalja za sve učesnike pobedničkih ekipa koje su osvojile prva tri mesta. Dodeljena je i specijalna nagrada najstarijem učesniku fm Dragoljubu Joksimoviću koju mu je dodelio član ekipe iz rumunije iz Alba Julije obeležavajući ovom nagradom jubilej od svog osvajanja prve medalje pre mnogo godina. Dragoljub Joksimović održao je lep i duhovit govor i zahvalio se kako domaćinima tako i prijatnim gostima iz rumunije i mađarske a posebno svom darodavcu.

Pobednička ekipa Opova je igrala u jakom sastavu fm Svetozar Vlahović, fm Jovanovski Slobodan, mk Milojević Dušan, mk Vlajković Goran, fm Joksimović Dragoljub  i mk Jovan Basta. Osvojili su prvo mesto bez poraza.

Drugoplasirana ekipa je ekipa iz Vršca koja je nastupala u sastavu fm Đonin Boško, fmž Staka Ivković, mk Mitrovanov Đorđe, mk Uzelac Čeda i mk Saša Grujić. Jedini poraz pretrpela je ova ekipa od prvoplasirane ekipe Opova.

Treće mesto pripalo je ekipi Ritiševa koja je igrala u sastavu mk Petar Rankov, mk Vojna Pau, mk Slavko Jovanović i mk Žurka Petru. Dobra igra i sjajan plasman ekipe Ritiševa u jakoj konkurenciji.

Nakon dodele prionulo se na ručak gde je domaćin spremio gulaš od mesa divljači a obezbedio je i muzički orkestar kome su se kao pevači priključili i neki od učesnika turnira. Atmosfera je bila prijatna i ostaće u lepom sećanju svim učesnicima turnira a naravno najviše onima koji su postigli najbolje rezultate.

Pojedinačni i ekipini rezultati članova ekipe „Bora Kostić“ Vršac su bili:

Padina_10 08 2019_pojedinacni rezultati ekipe SK BK Vrsac_1

 

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook