Vršac – grad cveća (FOTO)

Velika ulaganja JKP “Drugi oktobar” u uređenje i ozelenjavanje javnih gradskih površina. Maštoviti aranžmani i skulpture od bilja, saksije na 800 bandera

KADA bi se organizovalo takmičenje za izbor najuređenijih javnih i zelenih površina u gradovima širome Srbije, Vršac bi odneo apsolutnu pobedu. To tvrdi Dragan Ninković, izvršni direktor komunalnih poslova u JKP “Drugi oktobar”, imajući u vidu da je u poslednje dve godine mnogo toga urađeno kako bi taj južnobanatski grad s pravom poneo epitet – grad cveća.

Samo u ovoj godini komunalci su u svom stakleniku proizveli 36.000 komada sezonskog rasada cveća, što je za četvrtinu više nego lane. Uz to, kupili su i 1.280 surfinija, 500 muškatli i 500 ruža, koje su posađene prvi put posle dve decenije. Sve to cveće, aranžirano na maštovit način, krasi centralne trgove i ulice, ali i dosad zapuštene urbane džepove i površine na kojima je bilo nezamislivo da će ukrasne biljke opstati.

– Generalno, u gradovima je sve manje zelenih površina, jer se nauštrb njih prave parkinzi. Mi se trudimo da napravimo balans, pa čak i da prkosimo savremenoj arhitekturi, jer, tamo gde nema mesta za sadnju, postavljamo betonske saksije ili cvetnim žardinjerama ukrašavamo bandere.

To je odavno urađeno u najprometnijoj Dvorskoj ulici, u kojoj nema nijednog drveta, a sada su stubovi javne rasvete ukrašeni i u Ulici Vuka Karadžića, delu Anđe Ranković… Ukupno oko 800 bandera.

Izvor Novosti

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook