Slaviša Maksimović, član Gradskog veća Vršca MI NE BEŽIMO OD PROBLEMA, MI IH REŠAVAMO

Slaviša Maksimović, član Gradskog veća Vršca

MI NE BEŽIMO OD PROBLEMA, MI IH REŠAVAMO

• Svi građani sa teritorije Grada Vršca zaslužuju da imaju jednake uslove za život, što je jedan od naših prioriteta
• Moramo nastaviti sa radom na tome da mladi ostanu na selu i da se obezbeđuje što više sredstava za potrebe sela
• Odlična saradnja sa gradonačelnicom Draganom Mitrović

• Vi ste član Gradskog veća, prvenstveno zaduženi za razvoj sela. Šta je to što je najznačajnije za uspeh u tom poslu?

–Najznačajnije za uspeh u ovom poslu je svakako dobra komunikacija i rad na terenu. Svakodnevno treba pratiti probleme u svim naseljenim mestima Grada Vršca i biti uključen u njihovo rešavanje. Nekada je dovoljno pomoći samo uputstvima, gde treba da se obrate, šta je to što je neophodno od dokumentacije i uputiti ih gde se može rešiti problem, i samim tim ste već puno pomogli. Sa druge strane svi očekuju da reprezentujete njihove interese, da ih na pravi način predstavite Veću i gradonačelnici i time omogućite da ti interesi budu i zadovoljeni. Iskrenost u komunikaciji, konstantna prisutnost na svim događanjima u selu i nastupanje, dovodi do obostranog poštovanja i uspeha u rešavanju problema. Selima je potreban novac, ali i razumevanje i saradnja. Pojedinci se sažaljevaju nad sudbinom sela, ali nerado dolaze u njih, čak i ako potiču odande. Mi ne bežimo od problema, jer oni neće nestati, suočavamo se sa njima i rešavamo ih.

• Grad Vršac ima najviše mesnih zajednica u južnom Banatu. Kako uspevate da pokrijete sve ono što je potrebno da biste realizovali sve ono što su ciljevi lokalne samouprave kada je u pitanju razvoj sela?

–U pravu ste, grad Vršac ima najviše mesnih zajednica u Južnom Banatu, tačnije 22 mesne zajednice, sa oko 15 hiljada stanovnika koji žive na selu. Trudim se da budem prisutan u svakoj mesnoj zajednici kad god za to postoji potreba, nikada mi nije predstavljalo problem da odem na sastanke sa ljudima i neradnim danima ili u večernjim satima. Znamo svi da je posao poljoprivrednika težak i naporan i da malo vremena ima za sastanke. Trudim se uvek da prilagodim svoje vreme njima i tako će biti i u narednom periodu. Samo dobra saradnja i razgovori sa ljudima na terenu dovode do rešavanja problema. Ono što je važno napomenuti je da su za nas sva sela ista, bez obzira na nacionalnu pripadnost i veličinu. To smo i pokazali u proteklom periodu, mnogo puta sam obilazio sva sela, a tako će biti i ubuduće.

GRADONAČELNICA
-Prvo što bih naglasio, to je odlična saradnja sa gradonačelnicom Draganom Mitrović i predstavnicima saveta mesnih zajednica. Ono što mene lično čini zadovoljnim, to su, pre svega, rezultati koje smo zajednički ostvarili na rešavanju infrastrukturnih problemima u našim selima. Opstanak mladih na selu nam je najvažniji prioritet.

Naš rad je i do sada bio vidljiv u svim selima Grada Vršca, često smo se sastajali i pokušavali da nađemo adekvatna rešenja za sve probleme koji tište meštane naših sela. Kao odgovorna vlast, svesni smo da radovima koji se ovog trenutka odviju u našim selima ispunjavamo samo mali delić onoga što meštani sela očekuju od nas. Vršac je jedna od najpoželjnijih sredina za život, po statistikama. Naša želja i cilj je da svi naši građani, i oni sa sela i oni iz grada, s ponosom mogu da kažu da su žitelji Grada Vršca. Zalagaćemo se za to da naša sela budu gradilišta, sve u cilju da naše meštane učinimo ponosnim što žive u njima. Mislim da je ovo jasna poruka našim meštanima, kako će se i ubuduće lokalna samouprava odnositi prema selima na teritoriji Grada Vršca.

Izvor Start013

 

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook