Vršac postavio nove javne česme

Javno komunalno preduzeće “Drugi oktobar”, krajem prošle godine, nabavilo je oko 20 javnih česmi. Česme su postavljene pored novoizgrađenih i obnovljenih dečijih igrališta kao i na najfrekventnijim deonicama u gradu.

Najpre su zamenjene stare i dotrajale česme, na uglu ulica Nikole Tesle i Jaše Tomića,a zatim i na ulazu u Gradski park kao I na uglu Fruškogorske i ulice Drugog oktobra.

Zatim su postavljene nove česme na Trgu Nikole Pašića,kod Gradske bolnice i Gimnazije kao i pored svih dečijih igrališta.Trenutno se izvode radovi na uglu ulica Sarajevske i Kopaoničke ulice.

Postavljena je I česma pored teretane na otvorenom u Balkanskoj ulici koja ne radi jer je sve vreme na meti huligana.

Sa druge strane građani,posebno roditelji sa malom decom koji dane tokom leta provode uglavnom na igralištima I u Gradskom parku više su nego zadovoljni.

Česme su postavljene i u naseljenim mestima Kuštilj, Mali Žam i Gudurica a u planu je i postavljane česmi na Kuštiljskom i Guduričkom putu,naselju Hemograd kao i na dugim lokacijama u gradu i na selima.

Bitan detalj je da se prilikom odabira česmi vodilo računa o očuvalju karakterističnog izgleda grada, u duhu banatske arhitekture, ali da u isto vreme zadovolje savremene standard I budu prepoznatljive za grad Vršac.

Izvor RTV
x

Takođe pogledajte

Pored Vršca pronađena najstarija hrišćanska crkva na svetu

SVETO BRDO ŽIDOVAR Na oko pola puta između Vršca i Bele Crkve nalazi se četrdesetak ...

Facebook