Vršac, Likovne radionice „Stvaramo kroz igru“

  • Datum: Subota, 27 Juli 2019
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: Dom vojske

Kulurni centar Vršac u saradnji sa udruženjem „Atelje Morariu“, u okviru Vršačkog kulturnog leta, realizuje serijal likovnih radionica „Stvaramo kroz igru“.

Radionice se održavaju u julu mesecu 2019. godine, svake subote, u vremenu od 11 do 13 časova, u prostoru Doma vojske. Radionice su namenjene deci uzrasta od 5 do 7 godina, besplatne su, a realizuju ih likovni pedagozi i umetnice Daniela i Dominika Morariu.

 

Radionice su deo projekta „Stvaramo kroz igru“, koje Udruženje Atelje Morariu realizuje uz pomoć Grada Vršca, a zamišljen je kao realizovanje likovnih radionica za decu predškolskog uzrasta.

 

Likovna radionica predstavlja kreativni prostor u kojem se kroz likovno-istraživačku igru i učenje stiču osnove vizuelne umetnosti, neguje i podržava dečje stvaralaštvo, razvija interesovanje i ljubav prema likovnoj kulturi i umetnosti.

Inspiraciju na ovom svojevrsnom putešestviju kroz svet umetnosti pronalazimo u mašti, svakodnevici, prirodi – njenim lepotama i pojavama, u kulturnom nasleđu neposrednog i šireg okruženja u kojem živimo, kao i u kulturi i umetnosti drugih naroda i zemalja, umetnicima i umetničkim pravcima.

 

Na kraju projekta, u jesen 2019. godine, biće organizovana izložba dečjih radova koju sačinjava odabir najuspešnijih dela malih autora, učesnika radionica „Stvaramo kroz igru“.

 

plakat jpg

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu ii okolini

Markovac Utorak 20. avgust Markovac opština Vršac Naseljeno mesto Markovac. 9.00-10.00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook