DANI INDONEZIJE U VRŠCU

  • Datum: Četvrtak, 11 Juli 2019
  • Vreme: 19.30
  • Mesto: Dom vojske

DANI INDONEZIJE U VRŠCU

Kulturni Centar Vršac, u saradnji sa ambasadom Republike Indonezije, u četvrtak 11. i petak 12. jula organizuje program „Dani Indonezije“ koji obuhvata tradicionalne plesove Indonezije, projekciju indonežanskog filma „Ogledalo Nikada Ne Laže”, poznatog režisera Garina Nugrohoa, izložbu „Lepota Indonezije”, predavanje o Indoneziji, kao i kulinarsko veče u kome će kuvar ambasade prirediti demonstraciju spremanja jednog od najpopularnijih jela u Indoneziji – nudli.

Program Dani Indonezije svečano će biti otvoren u četvrtak, 11. jula u 19:30 u Domu vojske od strane ambasadora Republike Indonezije, Čandra Vidja Juda. Program prve večeri obuhvata nastup kulturno umetničke grupe Univerziteta Indonezije Krida Budaya, a potom projekciju indonežanskog filma „Ogledalo Nikada Ne Laže”.
Izložba i predavanje o Indoneziji biće održani u petak 12. jula u Kulturnom centru Vršca sa početkom u 18.00 časova, a istog dana, nešto kasnije, od 20.00h u Domu vojske i kulinarsko veče Indonezije.

 

Plesni ansambl Krida Budaya

Plesni ansambl Krida Budaya, koji su Vrščani imali priliku da vide na međunarodnom festivalu folklora „Vršački venac“2019, osnovan 1983. godine pod okriljem indonežanskog univerziteta i jedan je od najpoznatijih i najuspešnijih indonežanskih omladinskih ansambala. Okuplja mlade ljude, kako i samo ime ansambla kaže, u „kulturnoj misiji” predstavljanja indonežanskog tradicionalnog nasleđa na scenama širom sveta.

I ovoga leta Krida Budaya je na svom evropskom proputovanju, a Vršac je samo jedna od destinacija, pored Rumunije, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Mađarske, na kojoj će ansambl nastupati kao ambasadopr indonežanske kulture.

Indonežanski plesovi, kojih ima preko 3000, oslikavaju kulturnu i etničku raznolikost arhipelaga koji nastanjuje više od 700 etničkih grupa od kojih svaka ima svoje specifične plesove. Krida Budaya donosi na scenu deo ovog bogatog igračkog nasleđa, najpre predstavljajući spletove plesova Jave i Džakarte. Živi, dinamični plesovi koji oslikavaju običaje indonežanskih ostrva, ponekad magijskog značenja, ponekad zavodljivih pokreta, ponekad slaveći radost života, kroz pokret pripovedaju istoriju, ali i svakodnevni život indonežanskog arhipelaga. Celokupni nastup upotpunjuju sjajni i raskošni kostimi jarkih boja, kao i raznoliki rekviziti.

 

thumbnail PCSIMG-a6b07b01d98caa695440d266d0e0ee21

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook