PRIVREDNA DELEGACIJA AMBASADE INDONEZIJE U POSETI VRŠCU

U poseti Vršcu boravi ambasador Republike Indonezije u Srbiji nj.e. g-din Mochammad Chandra Widya Yudha sa privrednom delegacijom Ambasade. Tim povodom u Gradskoj kući održan je promotivni sastanak u organizaciji Ambasade Republike Indonezije u Srbiji i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnice, tokom kojeg su predstavnici grada i privredne delegacije Ambasade Indonezije razgovarali o mogućnostiima za uspostavljanje saradnje u različitim oblastima, u svečanoj Sali Gradske kuće održana je i sastanak sa privrednicima Južnog Banata. Ovaj region redovno ostvaruje suficit u izvozu, i već ima saradnju sa Indonezijom, o čemu su prisutni više saznali od direktnih učesnika u toj saradnji.

Kako je istaknuto, cilj je postojeću saradnju učvrstiti, i podići na viši nivo, jer za to postoje veliki potencijali, a svrha sastanka je da na te potencijale ukaže, i privrednicima Južnog Banata predstavi mogućnost učešća na indonežanskom sajmu trgovine ove godine.

“Očekujem predstavnike privrede Vršca na međunarodnom sajmu trgovine TradeXpo Indonezija, koji će se održati u Džakarti od 16.do 20. oktobra ove godine. To će biti izuzetna prilika za privrednike iz Vršca i Srbije da ostvare direktne kontakte sa našim privrednicima i proizvođačima. O tome sam razgovarao i sa gradonačelnicom Draganom Mitrović, a verujem da će ovaj sastanak biti koristan za obe strane”, rekao je ambasador Republike Indonezije u Srbiji nj.e. g-din Mochammad Chandra Widya Yudha

Pomenuti sajam, kao i ekonomiju i privredu Indonezije prisutnima su prezentovali predstavnici Centra za promociju trgovine Indonezije za centralnu i istočnu Evropu, koji se nalazi u Budimpešti, i ekonomskog odeljenja Ambasade Indonezije u Beogradu.

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook