DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VRŠAC RASPISAO KONKURS ZA SMEŠTAJ I ISHRANU U NAREDNOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Ovih dana glavna okupacija mladih su upisi u srednje škole i fakultete, a oni koji školovanje nastavljaju van svog rodnog mesta imaju brigu više – gde pronaći pristupačan, kvalitetan i bezbedan smeštaj. Domovi su uvek dobra opcija, a Konkurs za prijem učenika za smeštaj i ishranu u narednoj školskoj godini raspisao je i Dom učenika srednjih škola Vršac.

Svi oni koji srednju školu upisuju ili nastavljaju u Vršcu, a nemaju prebivalište u ovom gradu, za smeštaj i ishranu tokom školske 2019./2020.godine mogu konkurisati u Domu učenika srednjih škola Vršac. Konkurs je raspisan, a rok za podnošenje prijava za prvu raspodelu je od 8.do 20.jula.

“Pravo na upis u Dom imaju redovni učenici koji prvi put upisuju određeni razred srednjih škola, a kao što je već pomenuto, prva raspodela je od 8. do 20.jula, kada će učenici moći da dostave svoju dokumentaciju. Kapacitet naše ustanove je 160 mesta za srenjoškolce”, navodi stručni saradnik – pedagog Doma učenika Darko Sekulić.

U prvom upisnom roku biće popunjeno 144 mesta. Preostalih 16 mesta opredeljuju se za smeštaj i ishranu učenika iz osetljivih društvenih grupa. Ukoliko se ova namenski opredeljena mesta ne popune, biće popunjena kandidatima po redosledu sa konačne rang liste. Osim 55 mahom četvorokrevetnih soba sa etažnim kupatilima, korisnicima su na raspolaganju i drugi sadržaji

“To su brojne zajedničke prostorije, od biblioteke, preko tv sale, informatičkog kabineta, pšrostorije za sportske aktivnosti, teren, internet veza, wi-fi, I mnoge druge mogućnosti. Ali ono što je ustvari najvažnije, to je organizacija njihovog života i rada, gde se vaspitači i ostalo osoblje trude da im organizuju život, olakšaju školovanje i boravak u novoj sredini”, ističe Sekulić.

Kompletan tekst konkursa, spisak neophodne dokumentacije koju kandidati treba da prilože uz prijavu koja se dobija u Domu učenika, kao i sve dodatne informacije, dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji (http://www.internat-vrsac.edu.rs/upis.html#lat), fejsbuk stranici i instagram profilu Doma.

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, bioskop: Najnoviji „Ratovi zvezda“!

Bioskop centra „Milenijum“ prikazuje 19. i 20. decembra filmove „Ratovi zvezda – uspon Skajvokera“, završni ...

Facebook