MALI VRŠČANI OTPUTOVALI NA MORE SA CRVENIM KRSTOM

Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedio je odmor i oporavak u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, za decu korisnike narodnih kuhinja i humanitarne pomoći, i decu iz socijalno najugroženijih porodica. Ove godine, na more su otputovali i mališani iz Vršca.

25-oro dece iz programa narodne kuhinje u Vršcu, otputovalo je na odmor zahvaljujući Crvenom krstu Srbije i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Za većinu njih, ovo je prva poseta jednom morskom odmaralištu.

Osim članova porodica i predstavnika vršačkog Crvenog krsta, na more ih je ispratila i gradonačelnica Vršca, podelivši im i poklon pakete za put.

Odmor i oporavak u odmaralištu Crvenog krsta namenjen je deci uzrasta od 7 do 14 godina, prilagođen je njihovom uzrastu i interesovanju, i podrazumeva i edukativne i kreativne radionice, kao i sportski i zabavni program.

Mališani iz Vršca u Baošićima su letovali i 2017., a osim odlaska na more, za korisnike narodne kuhinje i decu iz socijalno-ugoženih porodica obezbeđen je odmor i oporavak i u odmaralištima Crvenog krsta u Vršcu i Bačkoj Palanci.

 

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook