Vršac, teške suze na rođendanu baka Nevenke: Ćerka ju je ostavila zimus na ulici, udovica Marica sa troje dece ju je spasila, a sada su se ponovo srele

Vrščanku Nevenka 71 godine niko nije kupio tortu, niti nazdravio s njom.

Nevenku Harkaji (71) iz Vršca po ledenom vremenu ćerka je u januaru 2019. godine ostavila nasred Karaburme, a njena heorina Marica Lazić, spasila ju je i primila u svoj skromni dom. Ovoga puta žena sa Mirijeva pokazala je još jednom koliku ljudskost nosi u sebi, pa je za Nenin, kako je zove, rođendan odlučila da je iznenadi.

Emotivan susret, jecaji i zagrljaj iz kog se ne odlazi – tako je izgledalo kada smo Nevenku iz sobe Geronotološkog centra odveli do letnjikovca gde ju je čekala Marica.

Jooooj, koga ste mi to doveli. Ne mogu da verujem svojim očima. Samo kad mi je Marica došla, sine moj – jecala je Harkaji grleći Maricu.

Iako joj samohrana udovica sa Mirijeva nije rod, a kamoli dete, ovi zagrljaji podsećaju na roditeljsku ljubav, baš onakvu kakvu je Nevenka dala svojoj ćerki, ali je nikada nije dobila zauzvrat.

Nevenka Harkaji, Marica Lazić, Vršac, rođendan

POKLON I JOŠ JAČI JECAJI

Kada su se prve emocije stišale, na red je došlo da joj Marica da rođendanski poklon. Iz ukrasne kese je izvadila uramljenu fotografiju, ali tek tada je krenula lavina ljubavi i sete.

– Nemanja, ti i ja, pile babino. Duše moje drage – govorila je baka ljubeći sliku, a potom je privijajući na grudi.

Nevenka Harkaji, Marica Lazić, Vršac, rođendan

NIKADA NIJE SLAVILA ROĐENDAN

U potpunom šoku, dok su joj sve vreme suze tekle niz lice, Nevenka nam je otkrila da nikada do sada ni sa kim nije proslavila svoj rođendan.

– Za svoje 72 godine niko mi nikada nije kupio tortu, niti nazdravio sa mnom. Hvala vam za sve – poručila je Nevenka Marici.

Ostavljena žena je već četiri meseca pod zaštitom Centra za socijalni rad u Vršcu, gradu u kom je živela sa svojim pokojnim suprugom i ćerkom.

Nevenka Harkaji, Marica Lazić, baba na ulici, Mirijevo

Nevenku je ćerka izbacila na ulicu

OD HLADNOG MIRIJEVSKOG PARKA DO DOMA

Kako je “Telegraf” pisao u januaru, Harkaji se nakon lutanja po svakojakim beogradskim naseljima, gde je greškom dolazila jer ne poznaje Beograd, zaustavila u mirijevskom parku. U kućici na dečijem toboganu, ali je hladan vazduh toliko šibao, da je morala da misli samo na jedno – kako da se skloni sa ulice?

Iz čitave te agonije i strepnje da li će preživeti naredni dan ili barem dočekati jutro, izbavila ju je Marica, žena heroj i uzor. Spasila ju je i pružila svoj dom.

Nevenka Harkaji, Marica Lazić, baba na ulici, Mirijevo

Ovako je Marica ispratila Nevenku zimus u Vršac

Pitali smo Nevenku da li se za ovih pet meseci njena ćerka ikada javila, odmahuje glavom i ponovo kreću suze.

– Nije se javila, ne znam ni gde je ona, ni gde su unuke. Ništa ne znam. Lepo mi je ovde u Centru, brinu o meni, sve imam, ali želja mi je da ih zagrlim, vidim. Da znam da su dobro – rekla je Nevenka Harkaji.

Prvi susret i zagrljaj Nevenke i Marice nakon pet meseci pogledajte na početku teksta.

Izvor Telegraf

 

x

Takođe pogledajte

Šahovski turnir u Ritiševu

Već u nedelju, 11.08.2019. šahovske ekipe su se ponovo okupile i takmičile u Ritiševu gde ...

Facebook