Vršac, Poštuju zakone tržišta lekova i beleže rekorde

Na tradicionalnom prijemu za zaposlene u „Hemofarmu” čulo se da je za godinu dana zaposleno 318 novih ljudi, proizvedeno 5,6 milijardi tableta

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija „Hemofarm” obeležila je 59 godina uspešnog poslovanja. Prošlu godinu „Hemofarm” je završio rekordnom proizvodnjom od 5,6 milijardi tableta, a ostvario je i rekordnu prodaju, istaknuto je na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici. U proteklih 12 meseci, između dva rođendana, zaposleno je 318 ljudi.

Moderni pogoni „Hemofarma” usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima i kao rezultat toga, u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena je iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone „Hemofarma”. Prema rečima generalnog direktora „Hemofarma” dr Ronalda Zeligera, upravo ta spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga njenog uspeha.

– „Hemofarm” je, primera radi, pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima, koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve u lancu farmaceutskog snabdevanja. Bez pune primene ove direktive mi ne bismo mogli da izvozimo lekove na tržište Evropske unije, a „Hemofarm” je već od početka godine, pre zadatog roka, isporučivao lekove u skladu sa novim pravilima EU – istakao je povodom rođendana kompanije dr Zeliger.

Rukovodeći čovek velike farmaceutske kuće podsetio je i na predstojeći veliki jubilej – šest decenija postojanja, uz koji će biti promovisano mnogo novina, sa jasnom namerom da slave prošlost, a da se raduju budućnosti, kako je to rekao generalni direktor „Hemofarma” dr Ronald Zeliger.

 

x

Takođe pogledajte

Šahovski turnir u Ritiševu

Već u nedelju, 11.08.2019. šahovske ekipe su se ponovo okupile i takmičile u Ritiševu gde ...

Facebook