AK Atina na stručnoj tribini u Beogradu

Atletski klub Atina je prisustvovao stručnoj tribini koju je uspešno organizovao Atletski savez Srbije u prostorijama atletske dvorane u Beogradu.

Tribinu je otvorio Generalni sekretar Atletskog Saveza Srbije Slobodan Branković i nakon pozdravnog govora dao je reč našim eminentnim stručnjacima.

Prva tema je bila prezentacija nove knjige “Osnove atletike“ Dr. prof. Ivana Ćuka i Dr. prof. Slađane Rakić, koja tretira tehničke detalje u atletici i namenjena je svim poznavaocima i ljubiteljima atletike. Gostovali su recenzenti sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu i Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta Singidunum Beograd.

Druga tema je urađena uz saradnju sa Republičkim Zavodom za sport i medicinu sporta a tema je bila “Stres i prevlađivanje stresa u atletici“ a predavanje je održao dipl. psiholog Vladimir Kitanović.

Predavanju se odazvao veliki broj naših stručnjaka u sportu, među kojima je bio i trener Goran Obradović, koji je zaslužan za uspeh naše proslavljene skakačice Ivane Španović, Opšti zaključak je da u modernom sportu bez stručnih i naučnih najnovijih saznanja napredak više nije moguć, te je neophodna edukacija svih stručnjaka u sportu.
Sledeće predavanje će se održati u Beogradu 10. juna u 12:00h u prostorijama sportskog saveza Beograda, koje će biti namenjeno za sve trenere i stručnjake u sporta bez obzira na granu sporta ili disciplinu.

Da podsetimo sportsku i stručnu javnost da je edukacija u sportu obaveza propisana Zakonom o sportu, koju granski savezi obavljaju uz saradnju sa sportskim stručnjacima.

 

x

Takođe pogledajte

Šahovska škola pri šahovskom klubu „Bora Kostić “ Vršac gostovala u Beloj Crkvi

Šahovska škola vršačkog šahovskog kluba „Bora Kostić“ rado se odazvala ljubaznom pozivu mladih šahista šah ...

Facebook