“Zdravo starenje i demencija – bolji život” – novi IPA projekat Specijalne bolnice “dr Slavoljub Bakalović”

Specijalnа bolnicа za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović” Vršac i predstavnik Zajedničkog sekretarijata INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Rumunija Srbija potpisali su Ugovor o donaciji.

Ovo je prvi potpisani Ugovor Drugog poziva ovog programa koji se finansira iz IPA II fonda Evropske unije, a potpisivanju su prisustvovali dr Tatjana Voskresenski, menadžer projekta i direktor SBPB Vršac, Anca Lolescu, šef Zajedničkog sekretarijata programa, Ioan Waldemar Murgu, menadžer Bolnice u Rešici i dr Silviu Tinca, predstavnik Bolnice u Rešici.

Projekat se zove “Zdravo starenje i demencija – bolji život (eng. Better aging and Dementia – better life)”, eMS šifra RORS-241, ukupna vrednost projekta je 1.175.580,00 evra, od čega Evropska unija finansira 85 %, dok preostalih 15 % troškova predstavljaju sopstveno učešće korisnika sredstava, koji će ta sredstva obezbediti u toku 24 meseca trajanja projekta.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović” Vršac je vodeći partner na ovom projektu i implementiraće ga u saradnji sa partnerskom ustanovom iz Rumunije, Okružnom Bolnicom za urgentnu medicinu “Rešica”.

Glavni cilj projekta “Zdravo starenje i demencija – bolji život” je unapređenje kvaliteta života licima koja pate od demencije u pograničnom regionu, kroz saradnju stručnjaka iz oblasti medicine (neurologije i psihijatrije), a radi poboljšanja usluga prevencije, dijagnostike, lečenja i nege pacijenata.

Jedna od značajnijih aktivnosti na projektu jeste izgradnja novog odeljenja u krugu SBPB Vršac – Alchajmer centra, površine od oko 1000 m2, kapaciteta od 30 postelja i koji će biti izgrađen prema važećim standardima za izgradnju medicinskih objekata u Republici Srbiji.

 

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook