Vršac, DAN BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Grad Vršac i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vršca već godinama sprovode aktivnosti u cilju podizanja nivoa bezbednosti dece u saobraćaju na viši nivo. Program „Učenici – bezbedni učesnici u saobraćaju“, čiji je nosilac OŠ Jovan Sterija Popović sprovodi se u svim osnovnim školama u gradu, a današnja edukacija bila je namenjena đacima iz Veliko Središta, Gudurice i Kuštilja.

Program „Učenici – bezbedni učesnici u saobraćaju“ ulazi u treću godinu svoje realizacije, a škola nosilac programa, OŠ Jovan Sterija Popović, konstantno radi i na njegovom unapređenju. Članovi tima prepoznali su potrebu da decu uzrasta od 12 godina, dodatno edukuju i upute na pravila i propise važne za samostalno učestvovanje u saobraćaju, na koje stiču zakonsko pravo.

Ovaj program namenjen je đacima uzrasta od I do IV razreda, i ima i praktični deo koji se sprovodi na ulici, u saradnji sa Saobraćajnom policijom Policijske Stanice Vršac. Edukacija se nastavlja sa učenicima od V do VIII razreda kroz program „Šta znaš o saobraćaju“.

Osnovni cilj sprovođenja ovih programa je smanjenje broja nezgoda u kojima su učesnici deca, i na koje upozorava i Strategija bezbednosti saobraćaja grada Vršca za period od 2012. do 2016. godine:

Đaci iz Velikog Središta, Gudurice i Kuštilja su nakon današnje edukacije imali priliku da provere stečena znanja u okviru testiranja koje je usledilo.

Izvor Tvbanat

 

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook