AK Atina iz Vršca, učestovao je u Temišvaru na takmičenju “Junior invation meeting 2019”

Na poziv atletskog kluba CS Timisoara iz Temišvara, gostovali su ovog vikenda takmičari AK Atine i postigli veoma zapažen uspeh.
Takmičenje pod nazivom “Junior invation meeting 2019” organizovano je besprekorno, na kome je nastupilo 5 klubova iz Srbije,9 iz Rumunije, 1 iz Mađarske i 4 osnovne škole iz okoline Temišvara. Miting je bio razvojnog karaktera i posetio ga je i predsednik Rumunske atletske federacije g.Florin Florea, koji je pozdravio sve goste i dao podršku razvoju atletike u mlađem uzrastu kao bazi za dalji razvoj i napredak. AK Atina je prosledio poziv učesnicima Atinskih igara, koji su se rado odazvali i pojačali konkurenciju.
Od takmičara Atine najuspešniji je bio Marko Mladenovski koji je u konkurenciji pionira (2006-2007 god) osvojio 2 medalje. U trci na 100m je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 13,65 s, dok je u skoku u dalj oborio lični rekord skočivši tačno 5 metara, što je bilo dovoljno za 2. mesto i srebrnu medalju.
U konkurenciji pod nazivom Mini(2010 g i mlađi) na korak do medalje je bila Ana Mojsijev u trci na 50 m koju je istrčala za 8.93 s i zauzela 4. mesto. Ostali takmičari s postigli sledeće rezultate:Mini 50m Dijana Jovanović 9,57,Minja Milojević 9,59. U konkurenciji devojčica 2008/09 Jagoda Jovanović 50m-9,52,Nevena Krnčević 50m-10,10.68,dok je Dušan Knežević u trci na 100m postigao rezultat 15,65 s ,a na 400m 1:19 min.
Predsednik kluba Srđan Jovanović je izjavio:
“Oduševljen sa dočekom i organizacijom mitinga u Temišvaru. Sve je proteklo u vrhunskoj organizaciji i uspostavljena je saradnja na klupskom i regionalnom nivou,koja će bit nastavljena u Vršcu,početkom septembra,kada će na 7. Atinskim igrama gostovati istih 20-ak klubova iz regiona. Ono što je najvažnije,je da smo puno naučili vezano za organizaciju internacionalnoh mitinga, kao i konktakti na nivou saveza,koji će biti u nastavku još produbljeni. Pozivi će bit upućeni Predsedniku Rumunske atletske federacije G.Florin Florei, kao i predsedniku Atletskog Savez Srbije Veselinu Jevrosimoviću i Generalnom sekretaru Slobodanu Brankoviću.
Ovom posetom je uspostavljen temelj saradnje između Vršca i Temišvara, ne samo u atletskom, već i u širem društveno-sportskom smislu,jer će saradnja teći na nivou gimnastike,karatea i ostalih sportova, gde će nam pomoći i Konzulat u Temišvaru.
Treba podsetiti da je atletika u Temišvaru iznedrila nekoliko učesnika svetskih prvenstava i Olimpijskih igara kao što je Kristina Balan.”
x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook