MINISTAR NEDIMOVIĆ U PAVLIŠU

Nastavljajući aktivnosti obilaska poljoprivrednika u zemlji, u cilju upoznavanja sa realnom situacijom i problemima proizvođača, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović posetio je i Grad Vršac. Sa poljoprivrednicima i predstavnicima grada je razgovarao u Pavlišu, u domaćinstvu Save Milašinova.

Milašinov se dugi niz godina bavi ratarstvom i stočarstvom, ima 90 krava i 70 ovaca, a državnu zemlju obrađuje po pravu prečeg zakupa. Koristi subvencije za gorivo i za stočarstvo, i uspeva da se izbori sa problemima koje imaju i drugi poljoprivrednici.

O svim ovim temama, Milašinov i drugi vršački poljorivrednici razgovarali su sa resornim ministrom, koji se posebno osvrnuo na problem pašnjaka u našoj zemlji:

Ministar je pohvalio Grad i zbog procesa komasacije, koji je na ovoj teritoriji završen na 19 hiljada hektara i u toku na još 15 hiljada hektara, najavio donošenje novog zakona koji će olakšati njeno sprovođenje u ostalim delovima zemlje, i pozvao lokalne samopuprave da se ugledaju na Vršac i preuzmu inicijativu u čitavom postupku.

Ovom prilikom saopštene su i druge važne informacije za vršačke poljoprivrednike.

Govoreći o svemu što je Vršac do sada uradio po pitanju unapređenju uslova za bavljen je poljoprivredom, gradonačelnica je podsetila i da je do sada izgrađeno 7 km atarskih puteva, od čega 3km upravo u Pavlišu.

 

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook