VRŠAC DOTIRA RAD PROTIVGRADNIH STRELACA: Na platu i dodatak

Useve u vršačkom ataru i ovog leta će štititi 30 protivgradnih strelaca, raspodeljenih u 15 stanica.

ZAHVALjUJUĆI podršci Grada Vršca, useve u vršačkom ataru i ovog leta će štititi 30 protivgradnih strelaca, raspodeljenih u 15 stanica, sa kojima su potpisani ugovori o sufinansiranju. U toku šestomesečne sezone, oni za svoj rad od Radarske stanice Samoš dobijaju po 4.000 dinara mesečno, dok će lokalna samouprava, treću godinu zaredom, tome pridodati još 10.000 dinara po strelcu.

Kako bi ratarima obezbedili sigurnu zaštitu od grada, Grad je u istom periodu kupovao i dodatne protivgradne rakete. Lane nisu bile sve upotrebljene, pa ih trenutno na raspolaganju ima 156, te nema potrebe za kupovinom novih. Ipak, nadležni apeluju na ratare da osiguraju useve.

S obzirom na to da je Vršac pogranično mesto, veliki problem predstavlja kada gradonosni oblaci dolaze iz Rumunije, koja ne brani svoje nebo. Naši strelci ne mogu da dejstvuju raketama na tuđoj teritoriji, a kada ti oblaci već dođu kod nas, onda je kasno – objašnjava Slobodan Jovanov, član GV za poljoprivredu.

Vršački strelci su, inače, za prošlogodišnji rad ocenjeni najvišom ocenom, što znači da je 21 ispaljena raketa uspešno delovala.

Izvor Novosti

 

 

x

Takođe pogledajte

GERONTO-DOMAĆICE 25 GODINA U SLUŽBI GRAĐANA VRŠCA (foto)

U Gudurici je danas obeleženo 25 godina od početka rada službe geronoto-domaćica i 15 godina ...

Facebook