ODRŽANI PRVI MAJSKI DANI U ULJMI

U organizaciji Udruženja žena iz Uljme i Mesne zajednice Uljma, u subotu su održani prvi “Majski dani u Uljmi”. Iako je održan po prvi put, program manifestacije bio je bogat i raznolik.

Majski dani u Uljmi počeli su nastupom KUD na platou ispred seoskog Doma kulture. Najmlađi folkloraši zagrejali su posetioce za nastavak manifestacije, koja je većim delom bila namenjena upravo – deci.

Za predškolce je organizovan maskembal: prvo mesto osvojio je Teodor Ostojić, drugo Teodora Jon i treće grupna maska Stefana i Gorana Ostojića.

Za učenike nižih razreda osnovne škole organizovana je likovna radionica, pa su nagrađeni i najuspešniji autori prolećnih motiva: Sunčica Nikolić osvojila je I mesto, Teodora Nikolin II, i Sara Paduranu III mesto.

Manifestacija je zapravo zamena za ranijih godina organizovane Uskršnje dane u Uljmi, pa su učešće, pored organizatorki, uzele i domaćice iz udruženja žena iz okolnih mesta – Izbišta, Banatskog Karlovca i Alibunara.

Iako su se domaćice nadmetale u pravljenju krofni, pobednice su sve, jer su do kraja manifestacije – sve krofne pojedene. Organizatorke su zato svima podelile i zahvalnice za učešće.

Manifestacija je imala i sportski karakter, pa su u trci u džakovima najbrži bili Ilija Ranić, Đorđe Dejvid i Mina Bolić, a za starije osnovce organizovan je turnir u malom fudbalu, koji je osvojio domaći tim FK Partizan.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte

POZIV ZA 34. JESENJI USPON NA GUDURIČKI VRH

Već 34 godine naše društvo organizuje tradicionalnu akciju uspon na najviši vrh Vojvodine, Gudurički vrh, ...

Facebook