Završen finalni deo kupa Šahovskog saveza Vojvodine za 2019. godinu

U Kovačici je za vreme vikenda 3-5.05.2019. odigran finalni deo šahovskog ekipnog kupa Vojvodine na kom su nastupili i vršački igrači talmičari Šahovskog kluba “Bora Kostić” Vršac. Oni su ovo takmičenje odigrano “u blizini” iskoristili da se posle više godina okušaju u ovakvom tipu takmičenja – ekipnom na četiri table – kao oblik pirprema za predstojeće mečeve Banatske lige jug za 2019. godinu.

Ekipa vrščana je silovito startovala pobedom od 4:0 nad ekipom Padine ali je na kraju zauzela 11. mesto od 15 ekipa što se ne može smatrati uspehom ali obzirom da je u pitanju vrlo kratak turnir od samo pet kola po švajcarskom sistemu gde su vrščani igrali i izgubili minimalnim rezultatom od dve ekipe koje su se plasirale u vrhu (Stara Pazova i Sremac Vojka) kao i da nisu bili u situaciji da izvedu svoj najjači sastav (nedostajali su fm Negosim Živković, mk Petar Stajić, mk Đorđev Bojan, mk Zoran Popov, mk Karasi Svetislav, mk Stevan Božić i drugi) ali da su svi prisutni igrači dali svoj maskimum u pogledu zalaganja, nastup se može oceniti kao dobra priprema i stvaranje ekipnog duha pred predstojeće takmičenje Banatske lige jug za 2019. godinu.

Konačna tabela ovog takmičenja je:

Tabela konacna fonale kupa SSV_2019_Kovacica

Pojedinčno su vršački šahisti ostvarili sledeće rezultate:

Pojed rezultati B Kostic na finalu kupa SSV_Kovacica 2019

Najsigurniju igru su prikazali mk Zorić Savo, fm Đonin Boško i mk Mitrovanov Đorđe koji su neporaženi. Prijatno je iznenadio veoma borbenom igrom mk Čeda Uzelac naročito  lepom pobedom protiv fm Labuda Šćepanovića. Najveći tragičar ekipe “Bore Kostića” iz Vršca je bio svakako mk Petrović Lazar koji je prema pozicijama trebao da osvoji 2,5 iz 4 a osvojio je 1 iz 4 odigrane partije. Posebno, mk Petrović je predao partiju fm Sirotanović Obradu u trenutku kada je na tabli nastala forsirano dobijena pozicija za mk Petrovića i tako je taj meč “Bora Kostić” izgubio umesto da bude nerešen.

Veoma borbeno nastupio je i Zorić Stevan, pojačanje skipe iz Vršca pred  ovu sezonu, ali njemu svakako nedostaje još ovakvih takmičarskih partija i iskustvo na ovakvim takmičenjima. Pojedinačno posmatrano, mk Petrović Laza je jedini izgubio 25 rejting poena u ekipi dok su praktično “na svome” ostali fm Đonin Boško i mk Mitrovanov Đorđe,  mk Zorić Savo je popravio svoj rejting za 9 poena a mk Uzelac za čak 28 poena.

Već sledećeg vikenda, 12.05.2019. igra se prvo kolo Banatske lige jug za 2019. godinu gde vrščani dočekuju novajliju u Banatskoj ligi jug – ekipu Izbišta sa kojm se sastaju u prvom kolu kao domaćini. Pozivamo gledaoce i ljubitelje šaha da dođu i provedu vreme u prostorijama Šahovskog kluba “Bora Kostić” Vršac i uživaju u šahovskoj borbi i nadmetanju ova dva kluba.

 

 

x

Takođe pogledajte

Korona

Vršac: broj inficiranih za 24 časa (13. Januar 2021.)

Prema poslednjim podacima na današnji dan beleže se novih 74 (9 PCR i 65 Ag) ...

Facebook