Vršac, Međunarodni salon vina VINVEST održan je po 16-ti put u Regionalnom biznis centru u Temišvaru

Međunarodni salon vina VINVEST održan je po 16-ti put u Regionalnom biznis centru u Temišvaru od 19. do 21. aprila. Ovogodišnji salon, pored brojnih izlagača iz Rumunije i inostranstva (Srbija, Italija, Grčka, Moldavija…), obeležilo je preko 200 vrsta vina među kojima su najveću pažnju privuklo nekoliko vina starih preko 6 decenija i šampanjac sa zlatnim česticama.

Svečano otvaranje je održano u petak, u prisustvu predstavnika Privredne komore županije Timiš Florike Kirica, potpredsednika okružnog veća Nikole Opree, generalnih konzula Srbije i Perua Vladana Tadića i Rufina Delgada Montenegra, savetnika gradonačelnika Temišvara Ćpriana Trocana, nekoliko somelijera i mnogobrojnih posetilaca. Usledila su predavanja na temu „Bogatstvo regionalnog, nacionalnog i međunarodnog vinskog i gastronomskog sektora“, „Nova vina i stara vina“ i „Vino i zdravlje“ koje su održali stručnjaci iz ovih oblasti. Drugi dan je obeležila degustacija nagrađenih vina.

Turistička organizacija Vršac se ove godine predstavila sa svojom vinsko-turističkom ponudom. Pored vršačkih vinarija (vinarije „Bahus“, „Vinik“, Conte Vallonne” i „Tatalović) ove godine predstavile su se i Porodična vinarija „Stanimirović“ iz Jabuke i Mali podrum „Gajić“ iz Aleksandrovca.

Naravno da posetioci nisu mogli ostati ravnodušni prema našim vinima i rakijama koje su mogli da degustiraju tako da je na našem štandu uvek bilo posetilaca.

Ispred Turističke organizacije Vršac na sajmu se predstavio Daniel Neda.

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, POZIVNICA ZA 7 ATINSKE IGRE 2019

Poštovani dragi sportski prijatelji, pozivamo Vas da uzmete učešće na 7. Atinskim igrama koje će ...

Facebook