VRŠAČKOJ BOLNICI 26,2 MILIONA DINARA

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je, u petak, 5. aprila, ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom.

Opštoj bolnici Vršac opredeljena su sredstva za nabavku opreme u visini od 26.262.264,00 dinara. Dodela sredstava  izvršena je  po osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.  Na osnovu opredeljenih sredstava  Opšta bolnica Vršac   nabaviće sledeću medicinsku opremu:  laparoskopski  stub  sa setom instrumenata za primenu u hirurgiji, urologiji i ginekologiji, cistoskop sa radnim kanalom za litotripsije za potrebe službe urologije, baterijski motorni  sistem za  službu ortopedije, anesteziološke radne stanice sa kompletnim hemodinamskim monitoringom i  medicinsku opremu  za otorinolaringologiju.

Nabavka navedene  medicinske opreme ima za cilj  očuvanje  i unapređenje  zdravstvene zaštite.

 

x

Takođe pogledajte

GERONTO-DOMAĆICE 25 GODINA U SLUŽBI GRAĐANA VRŠCA (foto)

U Gudurici je danas obeleženo 25 godina od početka rada službe geronoto-domaćica i 15 godina ...

Facebook